Kranjec ostal brez veleslaloma, Ilki se je vse podrlo

Francoski organizatorji so bili zaradi močnega vetra primorani odpovedati današnji slalom za svetovni pokal. Po več poizkusih so obupali in se odločili, da tekmo izvedejo jutri, ko naj bi bilo tudi vreme precej lepše. Veleslalom je tako že odpovedan. Prva slalomska vožnja s Štefanom Hadalinom in Žanom Kranjcem bo, če bo šlo vse po načrtih, na sporedu jutri ob 9:30, druga pa tri ure kasneje (12:30).


Kot nam je s Francije sporočil naš glavni trener za tehnične discipline Klemen Begant so bili pogoji v Val´d Iseru danes dopoldan nemogoči, tako da je prestavitev na jutrišnji dan edina smiselna.

Premočan veter premešal program

˝Veter je bil premočan, pogoji ne bi bili enaki za vse tekmovalce, tako da je takšna odločitev organizatorja pričakovana in smiselna,˝ sporoča Bergant in dodaja, da je snežna podlaga solidno pripravljena, tako da se nam jutri ob lepšem vremenu  obeta lepa tekma iz običajnega štartnega mesta.

˝Če bi danes izvedli tekmo iz nižjega štartnega mesta, bi bil slalom pravzaprav krajši od tistega, ki ga vozijo starejši in mlajši dečki. To pa za ugled svetovnega pokala ni dobro, tako da sem vesel odločitve, ˝ je zaključil Bergant in dodal, da sta naša smučarja Žan Kranjec in Štefan Hadalin dovolj izkušena ter pripravljena na vse scenarije, tako da ostajata mirna in osredotočena na novo priložnost, ki ju čaka jutri.

Slab nastop Ilke

Zmagovalka superveleslaloma za svetovni pokal v švicarskem St. Moritzu je Italijanka Sofia Goggia. Le stotinko počasnejša je bila na drugem mestu njena rojakinja Federica Brignone. Tretje je bila vodilna v skupnem seštevku svetovnega pokala, Američanka Mikaela Shiffrin. Ilka Štuhec je zasedla 32. mesto.˝

Začela sem dobro, nato pa sem v zavojih začela zamujati in vse skupaj se je rahlo podrlo. Po skoku pred ciljem se mi je zgodila še ena večja napaka, posledično je bil tudi zaostanek velik, ˝ je po  nastopu povedala Ilka, ki jo v naslednjih dneh čakajo novi treningi in nato pot na prizorišče novih tekem v Val d´Íser. V Franciji bo nastopila tako v smuku kot v kombinaciji.

Vir: Smučarska zveza Slovenije