Kranjec: “Občutki niso bili slabi”

Ponedeljkov veleslalom v avstrijskem Hinterstoderju se najboljšemu slovenskemu smučarju Žanu Kranjcu ni izšel po željah. Po odličnem tretjem mestu po prvi vožnji je v drugo padel na 13. mesto in ostal brez rdeče majice vodilnega v skupnem seštevku te discipline.


“Seveda nisem zadovoljen. Šele po natančni analizi bom lahko povedal kje je šla po zlu pričakovana višja uvrstitev. Občutki med smučanjem namreč niso bili slabi, dal sem svoj maksimum,” je pojasnil Žan Kranjec, ki kljub slabši predstavi ne obupuje.

Sledi Kranjska Gora

“Gremo naprej! Sledi nekaj dni počitka, regeneracijski in kondicijski trening, konec tedna pa bom najbrž že na snegu, po vsej verjetnosti v Krajnski Gori.”

Trener Klemen Bergant je dodal: “Tokrat je Žan tudi v drugo maksimalno napadel, ampak se na progi ni znašel. V teh težkih razmerah se to hitro pozna na času. Tu še posebej, saj začetni strmini sledi ravnina na katero mora smučar ˝prinesti˝ustrezno hitrost. ” 

Hitre discipline na Norveškem

Moški del svetovnega pokala se zdaj seli na Norveško (Kvitfjell), kjer se bodo smučarji naslednji konec tedna (sobota 7. in nedelja 8. 3.) pomerili v smuku in superveleslalomu. Program se sicer začne že v četrtek (5.3.), ko bo na sporedu prvi uradni smukaški trening, sledi še drugi (petek, 6.3.), dan pred smukaško tekmo.