Kranjec: “Ni perfektno, slabo pa tudi ne”

Z devetim mestom na sobotnem veleslalomu na Japonskem je Žan Kranjec zadržal vodilni položaj v skupnem seštevku te discipline. Kaj je povedal po zelo težko tekmi?


˝Ko sem prišel v cilj druge vožnje, občutki niso bili dobri. Ampak, na koncu se je izšlo za uvrstitev med najboljših deset. Ni ravno perfektno, slabo pa tudi ne. Premik na Japonsko mi sicer ustreza, saj tako nekoliko razbijemo rutino in ritem, spremenimo  okolje. Je pa kljub vsemu tudi naporno,” je pojasnil  Žan Kranjec, ki je podaljšal serijo odličnih uvrstitev v elitno deseterico in zato pred zadnjimi tremi veleslalomi sezone ostaja optimistično in dobro razpoložen.

˝Zelo težka tekma. Podobno kot pred štirimi leti. Proga je bila zelo slabo pripravljena. Štefan s štartno številko 47 ni imel realnih možnosti za uvrstitev v finale.  Žan je poizkušal, se boril in bil zelo blizu, od stopničk ga je ločilo manj kot tri desetinke. Komentar tekme? Filip Zubčić je bil v drugo izvrsten! Predvsem v spodnjem delu, kjer pa je imel tudi srečo z vetrom. Res veliko faktorjev je vplivalo na končni razplet, zato je po takšni tekmi res nehvaležno dajati ocene,” je sobotno dogajanje ocenil glavni trener Klemen Bergant.