Kranjec: “Napadal sem od štarta do cilja”

Najboljši slovenski smučar Žan Kranjec je s petim mestom na nedeljskem veleslalomu v Garmisch-Partenkirchenu zadržal rdečo majico vodilnega v skupnem seštevku v tej disciplini. S točkami je cilj izpolnil tudi Štefan Hadalin.


˝Sem zadovoljen. Z rezultatom, samim smučanjem in pa pristopom. Ta je bil pravi, napadal sem od štarta do cilja. Vse do ravnine sem, po mojem mnenju, super odsmučal, nato pa so se zgodile napake, ki so me stale še boljše uvrstitve. Če potegnem črto pod tekmo sem zadovoljen, zaradi konstantnih rezultatov optimistično zrem v nadaljevanje sezone,˝  je po tekmi povedal Žan Kranjec.

S treningi do samozavesti

Po skoraj dveh letih je veleslalomske točke dočakal Štefan Hadalin: “˝Po dolgem času sem se zelo dobro počutil na veleslalomskih smučeh. Zadnja dva treninga sta bila odlična, tako da sem bil pred tekmo zelo samozavesten in optimističen, saj sem vedel, da se lahko znova prebijem med dobitnike točk. Sploh prva vožnja je bila zelo dobra. V drugo sem storil nekaj napak, ki so me oddaljile od dvajseterice na katero sem ob ˝polčasu˝tudi ciljal.”

Bergant zadovoljen s slovenskim dvojcem

˝S predstavo obeh naših fantov sem zelo zadovoljen. Prav v Garmischu Žan doslej namreč ni bil uspešen. Tokrat pa se je na tem prizorišču, na podlagi in tudi postavitvi ki mu ne ustreza najbolj, odlično znašel. Obakrat je napadel, bil večji del resno v igri za še višjo uvrstitev. Od le-te sta ga oddaljili manjši napaki, na ravninskem delu, tik pred ciljem. Štefan je z visoko štartno številko 56 prišel v finale, tako da bo tudi on južno Bavarsko lahko zapustil zelo zadovoljen,” je dogajanje v Nemčiji ocenil trener Klemen Bergant.