Kranjec na progo šele v ponedeljek

Alpski smučarji bodo v avstrijskem Hinterstoderju tekmovali od sobote do ponedeljka. Po odpovedi petkove alpske kombinacije jih čaka ta v nedeljo, tekma v superveleslalomu bo v soboto, veleslalom pa v ponedeljek.


Hinterstoderju bi se tridnevni program moral danes pričeti z alpsko kombinacijo, ki pa je bila preložena na nedeljo. V tej disciplini je v skupnem seštevku na vrhu Francoz Alexis Pinturault, najbližje pa mu je bil Norvežan Aleksander Aamodt Kilde. Med dobitniki kombinacijskih točk so tudi štirje Slovenci (Čater, Kosi, Hadalin in Hrobat), največ jih je zbral Čater, ki je bil v Wengnu šesti.

Samozavestno na superveleslalom

V soboto Koštomajevo četverico čaka še šesti letošnji superveleslalom (v koledarju jih je osem). ˝Pričakujem odločne in samozavestne nastope,˝ pravi naš trener Grega Koštomaj, ki je z varovanci v sredo opravil slalomski trening na domačem Arehu.  Udeležili so se (razen Boštjana Klineta) dveh smukov, dveh superveleslalomov ter alpske kombinacije (FIS tekme). S tremi zmagami (obe smukaški in superveleslalomska) se je izmed naše trojice A reprezentantov najbolj izkazal Hrobat, enkrat je zmagal tudi Čater (supevelslalom), le v alpski kombinaciji so Slovenci zmago prepustili konkurentom, prvo mesto je osvojil Švicar Yannick Chabloz.

Kranjec brani rdečo majico

Za slovenske ljubitelje smučanja bo zagotovo najbolj zanimiva ponedeljkova preizkušnja v Avstriji. Na drugi marčevski dan se bodo veleslalomisti sedmič (v koledarju jih je devet) pomerili za veleslalomske točke. Na preizkušnji, ki je nadomestilo za odpadlo tekmo v francoskem Val´d Iseru bo poleg Žana Kranjca, ki je na Japonskem zadržal rdečo majico vodilnega, nastopil tudi Štefan Hadalin.

Najboljši veleslalomist v tej sezoni (doslej je zbral 344 točk) bo danes s trenerjem Klemnom Bergantom treniral in pilil podrobnosti pred novo pomembno preizkušnjo v boju za veleslalomski mali kristalni globus. Našemu asu za ovratnik, z desetimi točkami zaostanka, diha Norvežana Henrik Kristoffersen, 56 manj pa sta jih doslej zbrala Alexis Pinturault in Hrvat Filip Zubčič, ki sta pred tekmo v Avstriji v skupni razvrstitvi na tretjem mestu.

Vir: SZS