Kranjec: “Lep obet za nadaljevanje sezone”

V popoldanskih kvalifikacijah sta bila uspešna oba naša smučarja. Junak nedeljskega klasičnega veleslaloma, Žan Kranjec, je dosegel dvanajsti čas, Štefan Hadalin pa petindvajseti čas kvalifikacij. Najhitrejši v kvalifikacijah je bil Norvežan Aleksander Aamodt Kilde, ki pa nato v finalu ni upravičil vloge ˝prvega nosilca˝, saj je bil poražen že v osmini finala. Izločil ga je rojak Rasmus Windingstadt, ki mu je zmaga nad najhitrejšim v kvalifikacijah očitno dala krila. V četrtfinalu je bil namreč boljši od še enega rojaka, Lucasa Braathna, v polfinalu od Avstrijca Rolanda Leitengerja in v finalu nato še od Nemca Stefan Luitza. Boj za stopničke je z Norvežanom Leif Kristian Nestvold-Haugnom dobil Leitinger.


Kranjca je v šestnajstini finala za pičlih šest stotink ugnal Američan River Radamus, Hadalina pa za triintrideset stotink Norvežan Lucas Braathen. Kranjcu je na koncu pripadlo sedemnajsto, Hadalinu pa trideseto mesto.

˝Paralelni veleslalom se vsekakor ni končal po naših željah. Po dokaj solidnih kvalifikacijah (kljub napakam) se našima smučarjema v finalu ni izšlo. Pogoji za smučarje so bili tudi danes zelo težki. Proga ni bila dobro pripravljena, čeprav so imeli organizatorji od včerajšnjega popoldneva idealne pogoje za delo. Decembrsko nadaljevanje? Hadalin odhaja na alpsko kombinacijo v Bormio, Kranjca pa čaka dva dni slalomskega treninga z rusko in dva dni veleslalomskega treninga z avstrijsko ekipo,˝ nam je po tekmi na poti v Slovenijo povedal trener Klemen Bergant, ki je tudi za prve dni v novem letu, pred odhodom na slalom v Zagreb, že napovedal trening.

˝Smučal sem dokaj solidno. Napaka v drugi vožnji me je stala napredovanja, ampak tudi na paralelni tekmi sem naredil korak naprej, kar je lep obet pred nadaljevanjem sezone, ˝je današnjo tekmo ocenil Žan Kranjec.

˝Z uvrstitvijo v izločilne boje sem izpolnil osnovni cilj. Druga vožnja v finalu je bila solidna, bil sem hitrejši od nasprotnika. Pozitivna izkušnja, upam da bom v prihodnje tudi na paralelnih tekmah naredil še korak naprej,˝ pa je preizkušnjo v Alti Badii ocenil Hadalin.

Naslednja tekma za svetovni pokal v tehničnih disciplinah alpske smučarje čaka po novem  letu, 5. januarja bo v Zagrebu na sporedu slalom. Tisti, ki se preizkušajo tudi v alpski kombinaciji, pa bodo tekmovali še pred novim letom, saj jih v  tekma v Bormiu čaka 29. decembra. Tam bosta pred kombinacijsko tekmo (27. in 28. 22.) še smuka.

vir: szs.si