Kranjec: “Dokazal sem, da ostajam del ožje elite”

Slovenski smučarski as Žan Kranjec je upravičeno zadovoljen s premiernim nastopom v novi sezoni svetovnega pokala. S tretjim mestom na veleslalomu v Soeldnu je potrdil, da v tej disciplini ostaja del svetovne elite.


“Pred prvo tekmo v sezoni sem bil nervozen, predvsem zaradi dolge pavze. Veliko in dobro smo trenirali. Bil je že čas, da začnemo z novo sezono. Vedel sem, da sem konkurenčen, ampak tekma je seveda nekaj povsem drugega. Zelo sem zadovoljen, da mi je že takoj na začetku uspelo dokazati, da ostajam del ožje elite,” se je po odličnem nastopu v Soeldnu in četrtih stopničkah v karieri smejalo Žanu Kranjcu.

Z dvema odličnima vožnjama do stopničk

Po prvi vožnji je zasedal četrto mesto, v finalni vožnji pa pridobil eno mesto in se na zmagovalnih stopničkah pridružil Francozoma Alexis Pinturaultu in Mathieu Faivreju. “Ta rezultati mi zares veliko pomeni. Začeti na stopničkah je res super!˝ je poudaril Kranjec.

"Začeti na stopničkah je super!" pravi Žan Kranjec
“Začeti na stopničkah je super!” pravi Žan Kranjec

Njegovo zadovoljstvo je delil tudi šef slovenske stroke Klemen Bergant: “Videli smo, da je konkurenca izredno zgoščena. Za dober rezultat je potrebno odpeljati dve res odlični vožnji. Žanu je uspelo, odlično se je boril. Lahko mu samo čestitam, saj nam je vsem polepšal dan.”

Hadalin potarnal nad pogoji

Slabše volje je bil Štefan Hadalin, ki je z 48. mestom ostal brez finalne vožnje: “Začel sem dobro. Pristop je bil pravi, tako kot se za takšno tekmo spodobi. Spomladanski pogoji v srednjem delu proge pa so naredili svoje in mi onemogočili izpeljavo popolnih zavojev. Tako na tekmi nisem mogel pokazati vsega, kar mi je uspevalo na treningih.”