Kralji vendarle našli pravo formo? Ob zmagi v Kanadi dve podaji Kopitarja.

Včerajšnji večer v ligi NHL je postregel s pestrim programom. Na severnoameriški celini je bilo odigranih kar 10 tekem najmočnejše hokejske lige na svetu. Los Angeles Kingsi našega Anžeta Kopitarja trenutno igrajo gostujoče tekme v sklopu kanadske turneje. Po dolgem času so v statistiko vpisali drugo zaporedno zmago, po podaljšku so bili z 1-2 boljši od Vancouvra. Hrušičan je prispeval 2 podaji.


V zadnjih dveh krogih sta dva izmed najbolj izkušenih članov ekipe očitno spoznala, da bosta morala prevzeti večji del bremena, kot v dosedanjem poteku sezone. Dustin Brown je že na zadnji tekmi dosegel hattrick, Kopitar pa gol in dve podaji. Tudi proti Vancouvru je bilo podobno. Los Angeles je povedel sredi druge tretjine preko Alexa Iaffala, vendar so domači v zadnji tretjini izenačili, strelec je bil Markus Granlund. Ker odločitve po rednem delu ni bilo je odločal podaljšek, v katerem pa je Brown zadel že po pičlih 53 sekundah. Tako pri zadetku Iaffala, kot tudi Browna je bil podajalec »Kopi«.

Med vratnicama je, tudi na tem obračunu stal, Calvin Petersen, ki je zbral 32 obramb. Kljub dobri formi mladega vratarja, pa trenerja Kraljev, Willieja Desjardinsa, gotovo veseli tudi dejstvo, da se je ekipi ponovno priključil Jonathan Quick. Quick, ki se vrača po poškodbi spodnjega dela telesa, je bil na tej tekmi v vlogi drugega vratarja.

Večer je bil za Desjardins, ki sicer funkcije še vedno ni prevzel dolgoročno, sicer zelo čustven saj je v letih 2014-2017 sedel na trenerski klopi Vancouvra. V intervjuju po tekmi se je dotaknil tudi časov, ko se je s Kralji soočal kot nasprotnik, ob tem pa pohvalil tudi svoja sedanja varovanca Kopitarja in Browna: “Gre za vrhunska igralca. Spomnim se še Jeffa Carterja. Proti njim je težko igrati. Veš, da bo Kopitar ob vsaki menjavi, ko pride na led, šel na polno. On je gonilna sila že vsa ta leta. Sta dobra igralca in vedno veš, kdaj sta na ledu.” Zadovoljen je bil tudi s predstavo, ki ga je njegovo moštvo pokazalo tokrat: “Seveda, vsi so igrali zelo dobro. Kopitar je bil res odličen zadnji dve tekmi, tudi ‘Brownie’ je zadeval, kar je lepo videti. Vsi fantje so igrali čvrsto, tudi mlajši člani našega kolektiva, ki še delajo napake, takšne, iz katerih se lahko veliko naučijo. In prav takšne tekme potrebujejo, da bi bili še boljši,” piše Sportal.

Los Angeles Kings sedaj ostajajo v Kanadi. V noči iz petka na soboto jih čaka obračun z Edmonton Oilersi, 11. ekipo na Zahodu. Z dvema zaporednima zmagama so se Kralji točkovno izenačili z St. Louisom, oboji imajo 19 točk, vendar ima St. Louis na računu dve tekmi manj.

Avtor: Timotej Prosenc