Kralji tokrat izgubili po loteriji

Los Angeles Kings iz gostovanja v Minnesoti odhajajo nezadovoljni, vendar z osvojeno točko. Poraz jim je namreč domače moštvo Minnesota Wild prizadejalo šele po kazenskih strelih. Anže Kopitar se tokrat ni vpisal med strelce, Kralji pa tako ostajajo na zadnjem mestu Zahodne Konference.


Hrušičan je že na prejšnjem srečanju, ki so ga kralji dobili proti Pittsburgh Penguins ponovno zaigral v napadu skupaj z Iljo Kovalčukom. “Gre nama dobro. Ustvarjava priložnosti in dosegava nove točke, kar vedno pomaga pri samozavesti. Vendar gre vedno lahko še bolje,” je o sodelovanju z ruskim zvezdnikom povedal Kopitar.

Na žalost Kraljev pa tandem Kopitar-Kovalčuk tokrat ni obrodil sadov. Srečanje se je začelo precej pasivno z obeh strani in v prvi tretjini gledalci sploh niso videli zadetkov. Prvič je zadela Minnesota šele v enajsti minuti druge tretjine, med strelce pa se je vpisal Nino Niederreiter. Šest minut kasneje je sicer izenačil Kovalčuk. Tako kot v drugi tretjini so tudi v zadnji najprej zadeli gostitelj preko Erica Staala, vendar so se Kralji znova vrnili v igro, ko je bil uspešen Jeff Carter. Ker zadetkov v rednem delu srečanja ni več bilo, so sledili podaljški, nato pa še kazenski streli.

Los Angelesu ni uspelo izkoristiti dobre forme vratarja Jonathana Quicka, ki je v rednem delu ubranil kar 40 strelov. Tako Anže Kopitar kot tudi Dustin Brown sta bila neuspešna pri izvajanju kazenskega strala, za Minnesoto pa je bil natančen Jason Zucker .

Los Angeles Kings se bodo statusa najslabše ekipe Zahodne konference poskušali otresti na gostovanju v Dallasu. Tekma bo na sporedu v noči na petek.

Avtor: Timotej Prosenc