Kralji odvzeli točko Pingvinom

Na gostovanju v Pittsburghu so hokejisti Los Angeles Kings izgubili po podaljški, z izidom 4-3. Ekipa, v kateri igra tudi legendarni Sidney Crosby, je Kraljem dvakrat že bežala z dvema goloma razlike, a so se slednji uspeli vrniti v igro.


Najslabša ekipa lige NHL je slabo vstopila v srečanje. Po prvi tretjini Pingvini že vodili z 2-0. Kmalu po vstopu v drugo tretjino je Anže Kopitar pomagal pri znižanju zaostanka, saj je s podajo našel Jake Muzzina, ki je dosegel svoj tretji letošnji zadetek. Domača ekipa je kmalu spet povišala svojo prednost preko Tannerja Pearsona, bivšega hokejista Los Angelesa, ki je v Mestu Angelov preživel kar 6 sezon.

Kralji pa niso želeli kar tako poklekniti. Z goloma Matta Luffa, v 31. minuti in Alexa Iaffala, sedem minut pred koncem so uspeli izsiliti podaljšek. Tudi tam so si gostje ustvarili kar nekaj priložnosti, vendar niso uspeli premagati vratarja Matta Murraya, povratnika po poškodbi. Zmago Pittsburgha je tako v zadnji minuti podaljška prinesel gol Phila Kessela.

Po tekmi je svoje nezadovoljstvo izrazil tudi prvi vratar Los Angelesa, Jonathan Quick, saj njegovi ekipi kljub psihološki prednosti po vrnitvi v igro, ni uspelo zmagati: “Ja, izgubili smo, ves trud je bil zaman. Štejejo zmage, teh pa nimamo ravno veliko.”

Kralji se sedaj vračajo domov, kjer bodo 19. decembra pričakali Winnipegu.

Avtor: Timotej Prosenc