Kralji (končno) na zmagovitem pohodu

Anžetu Kopitarju in soigralcem je očitno končno uspelo prebiti blokade, ki so jih ovirale pri na poti do zmagovanja. Na včerajšnjem obračunu proti Arizona Coyotes so v Staples Centru vpisali še četrto zaporedno zmago. Podobnega podviga jim v letošnji sezoni še ni uspelo izpeljati.


Tekma se sicer ni začela po načrtih kalifornijskega moštva. Pri tem je imel prste vmes tudi Hrušičan. Kopitar je namreč zaradi prekrška moral na kazensko klop, kar pa so Kojoti izkoristili in povedli prek Jakoba Chychruna, v 16. minuti. Vodstvo gostov ni trajalo dolgo. Še pred koncem prve tretjine je izid poravnal Jake Muzzin, tako da so na prvi odmor hokejisti odšli z izenačenim rezultatom.

V drugi tretjini so zastala srca domačij na navijačev, saj je Nick Cousins že premagal Jonathana Quicka, vendar se je nato izkazalo, da je bil vratar Los Angelesa pod prekrškom. So pa zato do prvega vodstva na tekmi prišli Kralji v zadnji tretjini. Po vsega šestnajstih sekundah je zadel Dustin Brown po podaji Anžeta Kopitarja. Zadetek je bil tudi zadnji na srečanju, saj je rezultat do konca ostal nespremenjen.

Najboljši slovenski hokejist je igral 24 minut in vpisal podajo, ter dve kazenski minuti. Za Kojote je branil nekdanji vratar Kraljev Darcy Kuemper, soigralec Kopitarja še v lanski sezoni.

Los Angeles bo znova na delu jutri zvečer, ponovno pa bodo nasprotniki Zlati Vitezi iz Las Vegasa. Za Kralje je ključno nadaljevanje zmagovitega niza. V tem trenutku so še vedno zadnja pacifiška ekipa, vendar so moštva v spodnjem delu lestvice izenačena, tako da je končnina oddaljena zgolj osem točk.

Znani kapetani All Star tekme

Razglašeni so bili tudi štirje kapetani za prihajajočo tekmo vseh zvezd, lige NHL. Izbrani hokejisti so Connor McDavid (Edmonton Oilers), Auston Matthews (Toronto Maple Leafs), Aleks Ovečkin (Washington Capitals) in Nathan MacKinnon (Colorado Avalnche). Ovečkin bo na tekmi zvezd nastopil že osmič za ostale novopečene kapetane pa bo to tretji nastop.

All Star tekma bo na sporedu 25. in 26. januarja.

Avtor: Timotej Prosenc