Kovalčuk prinesel zmago Los Angelesu!

Kralji so končno prišli do zmage, tudi na gostovanju. Igranje na kalifornijskem derbiju v San Joseju ni mačji kašelj, za povrh vsega pa Morski psi letos kažejo precej boljšo formo kot Los Angeles Kings. Junak obračuna je bil Ilja Kovalčuk, ki se je na led vrnil prvi po desetih tekmah, prej ga je pestila poškodba gležnja. Ruski hokejist je dosegel dva zadetka, tudi odločilnega v podaljšku.


Kralji so v SAP centru dosegli prvo gostujočo zmago po 27. novembru. Takrat so uspeli premagati Vancouver. Kralji se v tej sezoni spopadajo tudi z neučinkovitostjo in redko zgodaj razbijejo nasprotnika in se priigrajo mirno končnico. Podobno je bilo tudi tokrat. Do zadnje minute so namreč držali vodstvo, 2-1, nato pa je 30 sekund pred iztekom igralnega časa gol za izenačenje dosegel Joe Pavelski.

Tekma se je prevesila v podaljšek, kjer pa je na sceno še drugič na tekmi stopil Kovalčuk in z golom zapečatil usodo San Joseja. Izkušeni 35-letnik je tako prvič po letu 2013 dosegel dva zadetka v ligi NHL, v svoji karieri pa je v najboljši severnoameriški hokejski ligi, kar 15-krat že zadel v podaljških.

Dogajanje na tekmi je nekoliko zasenčila nešportna poteza branilca Morskih psov, Erika Karlssona, ki je Austinu Wagnerju poslal plošček v glavo. Wagner se po incidentu ni več vrnil na ledeno ploskev, Karlsson pa jo je odnesel brez sodniške kazni. Sedaj mu grozi kazen disciplinske komisije.

 

Erik Karlsson jo je z nešportno potezo odnesel brez kazni

 

Kralji še niso končali z gostovanji. Že ponoči bodo igrali v T-Mobile Areni pri moštvu Las Vegas Knights.

 

Avtor: Timotej Prosenc