Kotnikova skoraj do stopničk, fantje samo do osmine finala

V Cortini so se čez kvalifikacije na današnjem drugem paralelnem veleslalomu sezone svetovnega pokala prebili zmagovalec uvodne preizkušnje Tim Mastnak, Rok Marguč in Gloria Kotnik. Slednja se je nato prebila v mali finale in proti Avstrijki Schoeffmannovi izgubila bitko za končno tretje mesto. Mastnak in Marguč sta bila poražena že v osmini finala, Žan Košir pa se sploh ni uvrstil v izločilne boje.


V osmini finala je Kotnikova deskala z Rusinjo Mileno Bikovo in na rdeči progi bila hitrejša za 26 stotink sekunde. V četrtfinalu je izločila še eno Rusinjo, Natalijo Soboljevo, ki je bila diskvalificirana. V polfinalni vožnji je na modri progi vseeno morala predati zmago. Preboj v veliki finale ji je preprečila namreč Švicarka Julie Zogg, ki je bila od nje hitrejša za 24 sekunde. V malem finalu je imela možnost za bron, a je bila Avstrijka Sabine Schoeffmann premočna za 52 stotink sekunde.

4/4 za Kotnikovo

Kotnikova je tako četrtič osvojila četrto mesto na tekmah svetovnega pokala. Zmago pa je slavila Čehinja Ester Ledecka, olimpijska prvakinja v deskanju in alpskem smučanju (super G). Porazila je Švicarko Zoggovo.

Danes največ osmina finala za moške deskarje

Nekoliko slabše pa je kazalo moškim tekmovalcem. V osmini finala je Marguč proti Avstrijcu Lukasu Mathiesu zaostal za 4 sekunde in 80 stotink. Tudi Mastnak je moral priznati premoč proti Rusu Dmitriju Sarsembajevu, ki je bil hitrejši za 51 stotink. Žan Košir je končal v kvalifikacijah.

Na najvišji stopnički je danes stal Italijan Roland Fischnaller, ki je v finalu ugnal Švicarja Nevina Galmarinija, tretji je bil Avstrijec Benjamin Karl.

SLEDI

Naslednja postaja svetovnega pokala je avstrijski Bad Gestein, natančneje 8. in 9. januarja 2019.