Kotnikova na 14. mestu, pri moških Slovenci brez uvrstitve med najboljše

Danes je potekala prva tekma nove sezone svetovnega pokala deskarjev v alpskih disciplinah, katera se ni izšla ravno po načrtih slovenskih deskarjev . V Rusiji se je, od vseh štirih slovenskih predstavnikov, samo  Gloria Kotnik uvrstila v izločilne boje, tam pa izgubila v dvoboju osmine finala proti Švicarki Ladini Jenny in na koncu osvojila končno 14. mesto. Lanskoletnemu najboljšemu paralelnemu veleslalomistu Timu Mastnaku, kot tudi Roku Marguču in Žanu Koširju se tokrat žal ni uspelo uvrstiti med najboljših 16. Tekmo sta dobila Švicarka Julie Zogg in Avstrijec Andreas Prommegger.


Pri moških predstavnikih se nihče od trojice Slovencev ni uspel uvrstiti med 16 najboljših, Žan Košir je po napaki odstopil, Tim Mastnak je končal na 19. mestu, Rok Manguč pa na končnem 21. mestu. Tekmo je dobil avstrijski veteran, 39-letni Andreas Prommegger, ki je v svojo zbirko tokrat odnesel že 18. zmago v svetovnem pokalu. Drugo in tretje mesto sta tokrat odšli v Italijo, in sicer Aaronu Marchu, bron pa je osvojil Maurizion Bormolini.

Pri ženskah je edina slovenska predstavnica Gloria Kotnik tekmo v ruskem Banoju, ki je letos novo prizorišče na sporedu svetovnega pokala v deskanju na snegu, končala na 14. mestu. Tekmo je tokrat dobila Švicarka Julie Zogg, na drugem mestu je pristala Nemka Selina Jörg, treje mesto pa si je priborila prav tako Švicarka Ladina Jenny. Danes je bila odsotna tudi zmagovalka včerajšnega smuka v Lake Louisu, Ester Ledecke.