Košir in druščina na prizorišču olimpijskega slavja

Alpski deskarji na snegu bodo  v soboto, po skorajda eno mesečnem tekmovalnem premoru, nadaljevali z nastopi na tekmah svetovnega pokala. Na olimpijskem prizorišču ˝Phoenix Snow Park˝ v korejskem Pjongčangu se bodo pomerili na petem paralelnem veleslalomu v tej sezoni. Na tekmi bo nastopila tudi standardna slovenska četverica: Tim Mastnak, Žan Košir, Rok Marguč, Gloria Kotnik.


Slovenski deskarji so konec preteklega tedna in v ponedeljek na domačih terenih (KrvavecRogla) opravili še zadnje treninge pred letom v Azijo. ˝Prizorišče, teren in konfiguracijo proge v Pjongčangu dobro poznamo, sneg pa je letos, glede na temperature, povsod specifičen. Tudi v Koreji je zima zelo mila. Za naslednje dni pred tekmo je napovedano toplo vreme, na dan tekme pa naj bi rahlo snežilo. Ampak to so pač dejstva, ki veljajo za vse, s tem se ne obremenjujemo. Naša četverica je med bolj izkušenimi v karavani, tako da skrivnosti in presenečenj ni. Cilji? Temu primerni. Visoki, najvišji, ˝ nam je pred včerajšnjim letom iz Benetk sporočil glavni trener slovenske deskarske reprezentance v paralelnih disciplinah Izidor Šušteršič, ki bo na prizorišču z ekipo jutri in v petek opravil še dva aktivacijska treninga.

Mastnak odlično razpoložen

˝V času tekmovalnega premora, od tekme v Piancavallu dalje, sem opravil veliko treningov. Moje vožnje so na še višjem nivoju kot so bile v začetku koledarskega leta. Sem svež in pripravljen za korak naprej! Komaj čakam, da znova slišim zvok odpiranja štartnih vrat …˝ je odlično razpoložen Tim Mastnak, ki je lani v na tekmah v Koreji (na sporedu sta bila dva paralelna veleslaloma) zasedel deseto in šesto mesto.

Košir ima Pjongčang v dobrem spominu

V še boljšem spominu pa ima tekme v Koreji seveda Žan Košir, bronasti na OI 2018. Lani je na prvi tekmi v Koreji zmagal, na drugi je osvojil deseto mesto. ˝Upam, da mi bo tudi po letošnji tekmi Pjongčang ostal v dobrem spominu. Ponovnega potovanja v Azijo in nato tudi naprej v Kanado in Rusijo se veselim in računam, da se bom na srednjeevropski zaključek sezone vrnil z dobrim rezultatskim izkupičkom, ˝ pravi Tržičan, ki se mu januarske tekme niso izšle po načrtih. Za razliko od Mastnaka in Koširja, pa naš tretji moški adut, Rok Marguč, v Pjongčangu še ni deskal v izločilnih dvobojih. Lani je tekmi zaradi poškodbe izpustil, na olimpijskih igrah in generalki za le-te pa je osvojil nehvaležno sedemnajsto mesto. Bodo stotinke letos na njegovi strani?

Bo Kotnikova nadgradila lanske uspehe?

V ženski konkurenci bo naša edina predstavnica Gloria Kotnik. Tako kot Košir in Mastnak se je lani zelo izkazala, saj je bila obakrat četrtfinalistka (šesto in osmo mesto). Zmagali sta Čehinja Ester Ledecka (zmage ne bo branila, saj bo ta vikend nastopila na smučarskih tekmah v švicarski Crans Montani) in Nemka Ramona Theresia Hofmeister. V moški konkurenci se je lani poleg Koširja prvega mesta veselil še zimzeleni Avstrijec (jeseni bo dopolnil 40 let), Andreas Prommeger, tudi zmagovalec zadnje letošnje tekme za svetovni pokal v Pinacavallu.