Kosi solidno opravil z najbolj kruto progo na svetu

Klemen Kosi je bil tudi na drugem uradnem treningu pred petkovim smukom v Borniu najhitrejši Slovenec. Za prvim Vincentom Kriechmayrjom je zaostal sekundo in 42 stotink.


Kriechmayr je po petem mestu na prvem treningu danes v drugem poskusu pred zadnjim smukom leta najhitreje odpeljal legendarno (po navadi zelo ledeno) progo Stelvio (1:57,44). Štiri stotinke sekunde je za njim zaostal Norvežan Aleksander Aamodt Kilde, tretji pa je bil še en Avstrijec  Daniel Hemetsberger. Slednji navadno nastopa zgolj v evropskem pokalu, kot kaže pa si lahko obeta soliden rezultat tudi na najvišji ravni, saj je na prvem treningu osvojil drugo mesto.

Brez nastopa ostal dvakratni smukaški prvak

Italijan Christof Innerhoher, ki je bil prepričljivo najboljši na sredinem prvem treningu, je tokrat odstopil, medtem ko se je petkovemu smuku odrekel  njegov rojak Peter Fill. Za dvakratnega dobitnika smukaškega kristalnega globusa se zdravstvene težave kar ne končajo. Potem ko si je že opomogel po padcu v Beaver Creeku, je pred slabim tednom padel na slalomskem treningu in staknil poškodbo hrbta. Zaradi bolečin je že odpovedal petkov nastop.

Kosi še enkrat več najboljši Slovenec

Od petih Slovencev je bil znova najhitrejši Klemen Kosi, ki se je za enkrat v letošnji zimi trikrat prebil do točk. Že na drugem zaporednem treningu je bil edini Slovenec med trideseterico. Tokrat je z zaostankom 1,42 postavil 18. čas, s čimer pred petkovim smukom morda vlaga kandidaturo za kaj več kot zgolj prve smukaške točke na Stelviu. Preostali Slovenci so bili krepko počasnejši. Tilen Debelak (+3,11) je bil tokrat 41., Martin Čater(+3,39) 47., Boštjan Kline (+3,49), Miha Hrobat (+3,69) pa 50.

Dekleta leto končujejo v Avstriji

Medtem ko se bo moška karavana mudila v Bormiu, se dekleta od starega leta poslavljajo v avstrijskem Semmeringu, kjer jih v petek in soboto čakata veleslalom ter slalom. Ob odsotnosti Mete Hrovat, ki ima še vedno težave z gležnjem, bodo slovenske barve v veleslalomu branile Ana DrevAna Bucik in Neja Dvornik. Zadnji dve bosta tudi na štartu nedeljskega slaloma, kjer pa se jima bosta pridružili še Maruša Ferk in Andreja Slokar.

Jutrišnji moški smuk se začne ob 11.30, slovenske barve pa bodo branili Kosi, Kline, Čater in Hrobat. V soboto z isto slovenska postavo sledi superveleslalom s startom ob 11.45.

Avtor: Nel Daugul