Kosi najboljši Slovenec v La Parvi, Ilka na tekmah še ni nastopila

Po osvojenem smuku Klemen Kosi tudi na superveleslalomih potrjuje vlogo najhitrejšega Slovenca na južnoameriškem pokalu v La Parvi.


Najvišja mesta superveleslalomskih preizkušenj so tokrat pripadala Francozom in Nemcem, kos pogače pa si je vnovič privoščil tudi naš najobetavnejši smučar. Na prvi tekmi je zmago v žep pospravil francoz Johan Clarey, takoj za njim mu je sledil rojak Brice Roger, stopničke pa so bile zopet slovensko obarvane s tretjim mestom Klemna Kosija. S 6. mestom se je izkazal Boštjan Kline, Martin Čater pa je kljub neudeležbi na torkovih smukih krojil deseterico z 8. mestom. Miha Hrobat je bil 12., Nejc Naraločnik 26., Tilen Debelak pa 29.

Na drugi tekmi sta prvi dve mesti zavzela Nemca Andreas Sander, za njim pa Thomas Dressen. Tokrat je stopničke Kosiju ukradel zmagovalec prvega obračuna Johan Clarey, naš najbojši pa je tako končal tik pod zmagovalnim odrom. Vsi Slovenci so na koncu pristali v prvi petnajsterici, Čater z 9., Debelak z 11. in kline s 14. mestom.

Slovenski specialisti hitrih disciplin z glavnim trenerjem Petrom Penom so sedaj v pričakovanju dvotedenskih priprav v Čilu, kjer je s svojo ekipo tudi svetovna prvakinja Ilka Štuhec. Ta se kljub obetavnim napovedim ni odločila za prekinitev tekmovalnega posta.

Avtor: Nel Daugul

Foto: Sportida