Kopitarju zelena luč za nastop na SP

Slovensko hokejsko reprezentanco je razveselila pozitivna novica s strani moštva Los Angeles Kings, kjer si kruh služi Anže Kopitar. Vodstvo Kraljev je namreč odobrilo Kopitarjev nastop na prihajajočem svetovnem prvenstvu drugega razreda, ki bo potekalo v Kazahstanu.  Okrepljena z edinim slovenskim NHL-ovcem bo tako slovenska reprezentanca imela lepo priložnost za novo vrnitev med elito.  


Varovanci Iva Jana se v teh dneh že potijo na Bledu, kjer potekajo priprave za svetovno prvenstvo v kazahstanskem Nur Sultanu. Zasedba zbranih hokejistov pa še zdaleč ni popolna. Ivo Jan pričakuje še kar nekaj igralcev, med drugim manjkajo igralci Olimpije in Jesenic, ki se borijo za morebitni naslov prvaka v Alpski ligi, prav tako manjkata Jan Urbas in Jan Muršak, ki sta zaradi poškodb vprašljiva za nastop na prvenstvu. Selektor je pred tednom dni napovedal, da ima glede nastopa Anžeta Kopitarja na SP dober občutek, v nedeljo pa so tudi iz tabora Hrušičana sporočili, da pričakujejo pozitiven odgovor s strani Krajev. V ponedeljek je HZS dobila tudi uradno potrditev iz Kalifornije in sedaj je jasno, da bo Kopi znova oblekel slovenski dres.

Prvak lige NHL iz let 2012 in 2014 je za Slovenijo zadnjič zaigral v olimpijskih kvalifikacijah septembra 2016, ko so se Risi še drugič uspeli uvrstiti na olimpijske igre. V Pjongčangu nato Kopitar žal ni zaigral, saj so lastniki klubov v najmočnejši severnoameriški ligi hokejistom prepovedali nastope za nacionalna moštva na OI. Kopitar naj bi se reprezentanci priključil v zadnjem tednu priprav, kar pomeni da bo morda nastopil na pripravljalnih tekmah z Italijani 24. in 25. aprila.

V Kazahstanu bodo Risi poleg domače ekipe palice prekrižali še z Belorusi, Madžari, Južno Korejo in Litvo. Madžarsko reprezentanco bodo slovenski hokejisti lahko “preizkusili” že tekom priprav, saj jih 17. aprila čaka gostovanje v Budimpešti. Poleg dveh zaporednih obračunov z Italijani bo to edina pripravljalna tekma Risov.