Kopitarjevi Kralji so si zopet priigrali naziv najslabše ekipe v ligi. Zadostovalo ni niti 37 obramb!

Los Angeles Kings so včeraj gostovali pri Columbus Blue Jackets. Na žalost kapetana iz Slovenije in njegovih soigralcev pa zvezno državo Ohio zapuščajo praznih rok. Columbus je bil boljši nasprotnik, kar potrjuje tudi rezultat, 4-1.


Anže Kopitar je bil na ledu približno tretjino igralnega časa, ob tem pa sprožil štiri strele proti vratom, vendar se med strelce ni vpisal. Enako kot na zadnjem gostovanju so tudi tokrat Kralji povedli z 0-1, uspešen je bil nekdanji kapetan, Dustin Brown.

Vodstvo pa ni trajalo dolgo, saj je po dveh minutah izenačil Lukas Sedlak, preobrat pa je že v 11. minuti prve tretjine dokončal Artemi Panarin. V drugi tretjini je Columbus zadel še dvakrat in že pred zadnjo tretjino razblinil vse dvome o zmagovalcu.

Kot že večkrat v tej sezoni se je Kraljem poznala neučinkovitost, pomagalo ni niti 37 obramb Jonathana Quicka. Columbus je z 39 točkami na četrtem mestu Vzhodne konference in proti takšni ekipi se priložnosti ne zapravlja, o čemer je po tekmi govoril tudi Kopitar. “Očitno je, da gre za odlično podkovano ekipo, ki ji je potrebno dati čim manj časa in prostora. Tu naloge nismo dovolj dobro opravili,” je bil po tekmi razočaran Kopi.

Tretji zaporedni poraz na gostovanjih Kralje znova vrača na zadnje mesto, ponovno pa so si tudi povrnili status najslabše ekipe v ligi. Tempo v ligi NHL je v tem trenutko izredno naporen. Že v soboto Los Angeles Kings v gosteh čakajo Pingvini iz Pittsburgha.

Avtor: Timotej Prosenc