Kopitarjevi končno do domače zmage

Po petih zaporednih domačih porazih so Los Angeles Kings postavili neslavni rekord zaporednih porazov na domačem ledu. Tolikšnemu številu negativnih rezultatov v Staples centru, navijači Kraljev niso bili priča skorajda 15 let. Za prekinitev nesrečnega niza pa so hokejisti Los Angelesa vendarle poskrbeli danes ponoči proti Edmontonu (5-2), levji delež pa je prispeval tudi Hrušičan.


Očitno je bila za prekinitev serije porazov potrebna tudi boljša eksekucija izkušenejših igralcev v moštvu. Edmontonu je kar tri gole zabil Dustin Brown, gol in dve podaji pa je prispeval Kopitar.

Kralji so sicer povedli za 1-0, vendar so v drugi tretjini Oilersi obrnili rezultat na 2-1. Ponovno je kazalo na slab razplet, vendar sta nato na sceno stopila Kopitar in Brown in po golu Kopitarja za 3-2, se gostje niso več pobrali. Končni izzid, 5-2 je postavil Matt Luff, ko je zadel v prazno mrežo. Luff se je tako.mes strelce zadetko vpisal že na četrti zaporedni tekmi zapored.

Los Angeles Kings so še vedno na zadnjem mestu, so se pa s to zmago nekoliko približali St. Louisu, ki ima pred njimi zgolj 2 točki prednosti. Osmo mesto, ki še pelje v končnico trenutno zaseda Vegas, ki pa nima 8 točk prednosti, a dve tekmi več od Kraljev.

Anže Kopitar in soigralci se sedaj podajajo na mini kanadsko turnejo v sklopu kateri jih čakajo tri tekme. Na turnejo na bi jih že spremljal vratar Jonathan Quick, ki počasi okreva po poškodbi.

Avtor: Timotej Prosenc