Kopitar odločil v Chicagu. Vratar Petersen presenetljivi junak

Anže Kopitar in druščina preživljajo izredno težko obdobje, saj so Los Angeles Kingsi praktično od začetka sezone lige NHL zasidrani na dnu lestvice zahodne konference. Ob šestih zmagah imajo kar 11 porazov, pa tudi Hrušičan do sedaj prav gotovo ni pokazal vsega kar zmore. Po zadnjem porazu proti vodilnemu moštvu Vzhoda, Torontu, pa so danes ponoči, po slovenskem času, vendarle dosegli zmago. Tekmo je po kazenskih strelih odločil ravno Kopitar.


Gostovanje pri Chicagu je ponujalo lepo možnost Kraljem, ki krvavo potrebujejo točke če se želijo izogniti statusu najslabše ekipe lige. Glede na to, da tudi Chicago Blackhawksi letos ne blestijo (pred tekmo so imeli zgolj dve zmagi več od Kingsov) se je obetalo izenačeno srečanje. Napovedi so se uresničile, tekma je bila uravnotežena skozi celoten redni del. Za goste iz Los Angelesa je zadel Tyler Toffoli, v zadnji tretjini pa je za Chicago izenačil Brandon Saad.

Kopitar je igral 23 minut in enkrat sprožil na gol Chicaga. Kljub temu, da v rednem delu srečanja ni zabeležil omembe vredne statistike, pa je bil zbran v ključnem momentu. Tekma se je namreč po izidu 1-1 prevesila v podaljšek in nato v kazenske strele. Za Kingse je bil pred Kopitarjem natančen, še en prekaljeni hokejist, Ilya Kovalchuk. Kopitarju je tako pripadal zadnji strel, ki ga je kot pravi kapetan kalifornijskega moštva uspešno izvedel.

Večer pripadel Calu Petersenu

Los Angeles Kingsi imajo v zadnjem času izredne težave tudi z vratarji, predvsem z njihovim zdravstvenim stanjem. Prav posebna je zgodba Cala Petersona, ki je branil na obračunu proti Chicagu in se odlično izkazal. Že sam nastop Petersona na tekmi je splet številnih okoliščin in naključij. Jonathan Quick, vratar, ki je bil zraven pri nekaterih največjih podvigih Kraljev, namreč še vedno okreva po operaciji. Na začetku letošnje sezone ga je dokaj uspešno nadomestil Jack Campbell, ki pred tem ni imel veliko izkušenj z igranjem v elitni hokejski ligi. Nato se je poškodoval tudi on in tako tudi Campbell trenutno okreva po operativnem posegu. Campbella je v vratih zamenjal slovaški veteran Peter Budaj, vendar je Budaj včeraj podlegel bolezni. Tako je svojo priložnost dočakal 24-letni Cal Peterson, ki se je izvrstno izkazal.

“Najboljši občutek na svetu. Očitno so se zares bojevali zame. Prav zaradi tega je bilo to nekaj posebnega. Verjetno je bila to ena najboljših tekem v mojem življenju,” je takoj po zmagi dejal Peterson, za katerega je bil to šele drugi nastop v ligi NHL, poroča Sportal. Zbral je 34 obramb.

Trenutno najboljši Toronto, vodstva NHL Olimpijske igre ne zanimajo

V zahodni konferenci sicer vodi ekipa Nashville Predators, ki je skupaj zbrala 13 zmag. Še boljši izkupiček imajo Toronto Maple Leafs, na vzhodu s po 14 zmagami. Lanski prvaki, trenutni lastniki Stanleyevega pokala trenutno zasedajo 8. mesto.

V zadnjem času v ligi NHL odmevajo pogovori o ustanovitvi svetovnega pokala, ki naj bi potekal leta 2020. Nič novega ni pri odločitvi vodstev klubov o nastopih njihovih igralcev na OI. Kljub veliki želji hokejistov, lastniki klubov, nastopa na olimpijskih igrah leta 2022 zaenkrat ne dovolijo.

 

Avtor: Timotej Prosenc