Kopitar ne bo selektor Slovenije

Matjaž Kopitar vendarle ne bo ponovno sedel na selektorski stolček. Hokejski zvezi Slovenije je sporočil, da zaradi obveznosti pri Los Angeles Kingsih vloge glavnega trenerja ne more sprejeti.


Oče našega najuspešnejšega hokejista in edinega predstavnika v ligi NHL, je bil že dogovorjen s hokejsko zvezo, vendar si je premislil. Za preklic se je 52-letni Kopitar odločil po obisku Los Angelesa, kjer je že podpisal pogodbo za novo funkcijo v klubu. Pri Los Angeles Kingsih bo prevzel položaj pro-skavta za celotno Evropo.

Nesojeni selektor je povedal še, da se zaradi službe v ZDA, na reprezentanco ne bi mogel stoodstotno osredotočiti, tako da je ta položaj raje zavrnil. Spomnimo, da je Matjaž Kopitar slovensko reprezentanco že vodil med letoma 2010 in 2015, tudi na treh prvenstvih elitne divizije, iz katerega je sicer vselej izpadel. Njegov največji dosežek je prva uvrstitev slovenske hokejske reprezentance na Olimpijske igre leta 2014, v Sočiju, kjer se je Slovenija uspela prebiti vse do četrtfinala. Po izpadu iz Elitne divizije na svetovnem prvenstvu na Češkem, leta 2015, je iz mesta selektorja nepreklicno odstopil.

Na spletni strani HZS so zapisali, da bodo v zvezi nemudoma začeli z iskanjem novega kandidata.

 

Avtor: Timotej Prosenc
Foto: hokej.si