Kopitar med najboljšimi centri NHL-a

Naš edini predstavnik v najboljši severnoameriški hokejski ligi, po uspešni individualni sezoni, pobira zaslužena priznanja. Imenovan je bil za 6. najboljši center lige NHL.


Prvi strelec Los Angeles Kingsov je v primerjavi s sezono 2016/17 dosegel kar 40 točk več. Iz skupno 52 točk, ki jih je zbral lani, je v sezoni 2017/18 prišel na neverjetnih 92 točk (35 golov in 57 asistenc). Od tega je bilo 27 njegovih golov doseženih z igralcem več, 6 golov pa je bilo odločilnih. Zbral je tudi 3. najboljši odstotek  pridobljenih bulijev v ligi.

Kopitar, ki bo 24. avgusta dopolnil 31 let, je osvojil tudi prestižno Selkejevo nagrado in bil lani 3. na glasovanju za Hartovo nagrado. Prvo mesto med najboljšimi centri lige je sicer osvojil Connor McDavid pred Crosbyjem in Malkinom. Hrušičan tako znova dokazuje kako edinstven je v slovenskem hokeju in športu nasploh.

Po letošnjem zgodnjem izpadu bo v naslednji sezoni popularni Kopi s Kralji naskakoval svoj 3. Stanleyev pokal. Njegov soigralec je pred kratkim postal tudi izkušeni Ilya Kovalchuk s katerim LA kotira visoko. Nova sezona lige NHL se bo pričela 3. oktobra.

 

Avtor: Timotej Prosenc
Foto: NHL/LA Kings