Kopitar: “Lanska sezona je bila zgolj spodrsljaj”

Slovenski hokejski zvezdnik Anže Kopitar je odlično odprl novo sezono v ligi NHL, v kateri ima s svojimi Kralji iz Los Angelesa ambiciozne načrte. Lahko Kopi po koncu sezone še tretjič dvigne Stanleyjev pokal?


“Na pripravljalni kamp pred pričetkom sezone smo se odpravili s ciljem, da naredimo vse, kar smo si začrtali. Menim, da nam je to tudi uspelo. Želimo dokazati, da je bila lanska sezona zgolj spodrsljaj,” je v posebni odaji za klubsko televizijo Los Angeles Kingsov povedal 32-letni Anže Kopitar, ki je lahko zadovoljen s svojimi predstavami na začetku sezone 2019/20. V uvodnih petih tekmah so Kralji zabeležili dve zmagi in tri poraze, Kopitar pa je zabeležil kar 8 točk za dva zadetka in šest podaj.

Nov trener prinesel spremembe

Sredi aprila je mesto glavnega trenerja moštva iz Kalifornije zasedel Todd McLellan, ki je po Kopitarjevih besedah prinesel precej novosti: “Veliko se je spremenilo. Prinesel je nov sistem, ki je precej bolj agresiven kot v preteklosti. Veseli me, da je bila že v pripravljalnem obdobju tekmovalnost v moštvu na visokem nivoju. Vsi smo se borili za svoje mesto v ekipi. Intenzivnost je bila res neverjetna. Mladi fantje so blesteli in so pripravljeni prevzeti pomembne vloge. Predvsem Tobias Bjornfot je res izjemen.”

Anže Kopitar verjame v uspešno sezono LA Kings
Anže Kopitar verjame v uspešno sezono LA Kings

Mešanica mladih in izkušenih

Hrušičan se je ob tem spomnil tudi svoji začetkov v najmočnejši hokejski ligi na svetu: “Ko sem postal del ekipe, smo imeli precej staro moštvo, Sedaj je vse skupaj drugače, saj imamo številne mladce ter igralce v srednjih letih, ki skupaj igramo že dlje časa.”

Z atraktivno igro do zmag?

“Igramo bolj atraktivno, kar nam ustreza, zato se dobro počutimo na ledu. Naša igra je malce manj fizična, bolj tekoča. Vse skupaj je bolj razburljivo in vzdušje v moštvu je na visokem nivoju,” je pred nadaljevanjem zahtevne sezone razkril Kopitar.