Konec za ruskega biatlonca, Antona Šipulina

31-letni Ruski biatlonec Anton Šipulin je sporočil nepričakovano novico in sicer, da bo zaključil svojo smučarsko kariero. Glavni razlog naj bi bil pomanjkanje motivacije, poudarja pa tudi, da ga močno utrujajo preiskave, povezane z dopingom, ki so v zadnjem času zelo aktualne pri Rusih.


Rezultat iskanja slik za anton Å¡ipulin

 

Šipulin velja za enega najboljših biatloncev zadnjih let. Od leta 2014 naprej je v skupnem seštevku vedno končal med peterico. Leta 2015 in 2017 je bil drugi, 2016 in lansko sezono pa je končal kot tretji. Enajst zmag je pridobil na svetovnem pokalu, od tega tri na Pokljuki. Poleg tega pa je 43-krat stal na stopničkah. Na svetovnih prvenstvih je osvojil sedem medalj, v Sočiju je bila to zlata, ki si jo je priboril z rusko štafeto leta 2014. Leta 2015 pa je postal tudi svetovni prvak v štafeti.

A letos se njegova športna pot končuje. V torek je na novinarski konferenci v Moskvi povedal, da se bo njegova zadnja tekma odvila 29. decembra v Gelsenkirchnu v Nemčiji. “Nočem se več mučiti ter spravljati v slabo voljo svojih navijačev in najbližjih. Nimam več potrebne motivacije,” kot je zapisala ruska tiskovna agencija Ria Novosti. Šipulin, ki ga je močno obremenila zadnja preiskava Avstrijcev v zvezi z nastopom ruskih biatloncev na lanskem svetovnem prvenstvu v Hochfilznu, je še dodal: “Ne bežim od težav. Jaz sem čist,”. Biatlon mu, zaradi vsega tega, ni več v veselje. “To so samo provokacije. Hočem biti zbran za stvar, ki jo najraje počnem, vendar mi taka namigovanja odvračajo pozornost. Biatlon mi zato ni več v veselje,” je še povedal Rus.

Na svojem instagram profilu se je še poslovil od vseh in zapisal: ”Hvala lepa vsem, dragi navijači, za podporo! Brez vas bi bila ta dogodivščina veliko težja. Moje zmage so prav tako vaše zmage. To si bom za vedno zapomnil. Najboljši ste in upam da boste spet zadovoljni na ”Božični tekmi”, ki bo 29. decembra. To bo tudi moja zadnja v profesionalni karieri,”

 

 

 

 

 

 

 

 

AVTOR: Edisa Abdič