Konec tedna naporen ritem za HDD Sij Acroni Jesenice

Obeta se nov vroč derbi med Ljubljančani in Jeseničani

Večina slovenskih ljubiteljev hokeja že nestrpno pričakuje večni hokejski derbi. Rdeče-zeleno rivalstvo bo znova zaživelo v nedeljo, ob 17.30 uri v Tivoliju. Vendar Železarji še ne morejo biti povsem osredotočeni na Ljubljančane. Še pred to tekmo jih namreč v soboto čaka gostovanje pri Kitzbühlu.


Preizkušnja na Tirolskem za Jeseničane gotovo ne bo mačji kašelj, saj bo na sporedu manj kot 24 ur pred derbijem z Olimpijo. Časa za posebne priprave in regeneracijo skoraj ne bo. Kitzbühl v Alpski ligi trenutno zaseda 13. mesto, s 6 zmagami in 13 porazi. Med drugim so pred 14 dnevi ugnali tudi Olimpijo. Varovanci Gabra Glaviča so v zadnjem času sicer v dobri formi in so trenutno sredi zmagovitega niza.

Derbi bo potekal tudi v znamenju 70-letnice od pričetka igranja hokeja na Jesenicah. V torek je trenutni sponzor kluba Sij Acroni pripravil proslavo v Gornjesavskem muzeju Jesenice, kjer so poudarili pomembnost tega obeležja in se ozrli na marsikatero pomembno prelomnico jeseniškega hokeja. Med drugim so se spomnili leta 1957, ko so Jesenice osvojile prvi naslov jugoslovanskega prvaka in leta 1972, ko je bila zgrajena dvorana Podmežakla.

Zbrane je nagovoril tudi predsednik kluba Anže Pogačar: “Obstajati 70 let je privilegij, biti predsednik takšnega kluba pa velika čast. Ni samo častna funkcija, je način življenja. Nisem izbral preproste poti, ampak težko. Naša želja in cilj sta vrniti jeseniški hokej tja, kamor menimo, da sodi: na vrh v Sloveniji in v regiji” poroča MMC.

Navijači Jesenic že v čast same obletnice na nedeljskem derbiju pričakujejo zmago. Naloga sicer ne bo lahka, kajti Olimpije državni prvaki letos še niso uspeli premagati. Na zadnjem obračunu v Alpski ligi, ki je štel tudi za prvenstvene točke v državnem prvenstvu, so v Podmežakli prepričljivo slavili Zmaji. Železarji si tokrat v Tivoliju, ki naj bi bil poln, obetajo maščevanje.

Avtor: Timotej Prosenc