Konec sezone za Emo Klinec

Najboljša slovenska smučarska skakalka Ema Klinec se je v nedeljo poškodovala na tekmi državnega prvenstva v Planici. Po padcu so jo iz izteka odnesli na nosilih in odpeljali na prve preglede na Jesenicah. Po opravljenih pregledih so iz smučarske zveze spročili, da se bo naša Ema Klinec lahko predvidoma vrnila šele čez šest mesecev.


Ema Klinec je po včerajšnjem padcu na državnem prvenstvu v Planici danes opravila še dodatne preglede in slikanja levega kolena pri dr. Mateju Drobniču v Ljubljani. Po opravljenih pregledih v Ljubljani sta potrjeni kompletna poškodba sprednje križne vezi in manjša kostno-hrustančna udarnina notranjega dela kolena. Zato bo potreben operativni poseg – rekonstrukcija križnih vezi, kateri pa bo našo letošnjo najboljšo skakalko potisnil na stranski tir za približno 6 mesecev.

“Počutim se dobro. Včeraj sem bila še jezna, danes pa sem že z nogami na tleh in vesela vse podpore, ki sem je bila deležna od včeraj. Verjamem, da se bo vse obrnilo meni v prid, in upam, da se vrnem čim prej,” je za Sportal po pregledih povedala Ema Klinec.

Za šele 20-letno smučarko skakalko pa to ni prva tovrstna poškodba. Nesrečno se je poškodovala že januarja 2014 na tekmi alpskega pokala v Predazzu. Tudi takrat si je Ema strgala kolensko vez in žal morala opustiti tudi sanje o nastopu na premiernih olimpijskih igrah.

Odličen začetek sezone

Ema Klinec je v letošnji sezoni zelo uspešna. Že na prvi postaji svetovnega pokala v Lillehammerju je skočila na zmagovalni oder, nato pa nadaljevala s tretjim mestom in ponovila pretekli konec tedna v Premanonu, kjer je nato še na drugi tekmi stopničke zgrešila za le desetinko.
V skupnem seštevku svetovnega pokala Ema zaseda šesto mesto, za najboljšo trojico zaostaja 50 točk.

Avtor: Aljoša Gregorec