Konec sezone se bliža, Poljaki še vedno v nevednosti

Zaključek sezone v Planici bo podal odgovore na več vprašanj, vključno s tem ali bo Stefan Horngacher še trener poljske reprezentance. Le malokdo verjame, da bo ostal, Poljaki so vse bolj nestrpni, direktor skokov in nordijske kombinacije poljske smučarske zveze Adam Malysz pa ne skriva, da je že govoril z nekaterimi potencialnimi kandidati za prevzem trenerske taktirke.


Da se bo Avstrijec, ki Poljake vodi od marca 2016, od reprezentance najverjetneje poslovil, se je dalo slutiti že po zgolj enoletnem podaljšanju po olimpijski sezoni. Čeprav so v poljskem taboru Horngacherju, pod katerim so Poljaki delovali odlično, po lanskem tekmovalnem obdobju ponudili večletno sodelovanje, se je odločil podaljšati le za eno leto.

Že takrat je bilo jasno, da si ga v v svojih vrstah po odhodu Wernerja Schusterja želijo Nemci. Horngacher je pred tedni priznal, da je prejel konkretno ponudbo Nemcev in da jo preučuje. Njegovo odločitev naj bi Avstrijec podal že po SP-ju v Seefeldu, nato po Norveški turneji, zdaj pa bodo morali Poljski ljubitelji skokov počakati prav do konca sezone v Planici.

V poljskem taboru so jezni zaradi njegovega zavlačevanja, kajti v primeru jasne odločitve bi lahko štab že začel konkretne pogovore s potencialnimi kandidati za novega trenerja. Direktor skokov in nordijske kombinacije poljske smučarske zveze Adam Malysz je zdaj za sportonet.pl sicer potrdil, da pogovori z nekaterimi trenerji že potekajo.

“Vse od vrnitve iz Norveške me ljudje kličejo in sprašujejo, kaj bo s Horngacherjem, jaz pa nimam odgovora. Rekel je, da bo odločitev nam in Nemcem sporočil v Planici. Ne vem, ali pred tekmovanjem ali po njem. Če bi želel nadaljevati z nami, bi nam verjetno to že povedal, mar ne?” je nekdanji odlični skakalec dejal, da težko verjame, da se poti Poljakov in Avstrijcev ne bi kmalu razšle.

Želeli bi si nadaljevanja

“Želeli bi si, da bi nadaljeval v naši reprezentanci, a v nedogled ne moremo čakati. Povedal sem mu, da se bom pogovoril z določenimi kandidati, a mu ob tem obljubil, da bom počakal njegovo odločitev, preden se odločimo za naslednji korak. Zavedamo se, da bo težko najti trenerja, ki bo nadomestil Stefana,” je še dodal Malysz.

Poljski spletni portal še piše, da je trenutno glavni kandidat za prevzem trenerske taktirke Horngacherjev dozdajšnji pomočnik Michal Doležal, med kandidati pa je slišati tudi imena, kot so Ronny Hornschuh, Bernhard Metzler in Schuster.