Konec poletne sezone, ponosni smo na Emo Klinec!

Vetrovni Klingenthal je skakalcem in skakalkam dopustil zgolj kvalifikacije, današnji tekmi tako za dekleta kot za fante pa sta bili zaradi ekstremnih razmer odpovedani.


Pri dekletih je že sedmič dano tekmovanje v skupnem seštevku osvojila Japonka Sara Takanaši. Slovenci pa smo lahko zadovoljni z odlično Emo Klinec, ki je poletno sezono končala na drugem mestu. Tako visoko v skupnem seštevku ni bila še nobena Slovenka. Do zdaj je med najboljšo trojico končala le Katja Požun, ko je bila leta 2013 na tretjem mestu. Do 16:00 so organizatorji še upali na izvedbo moške preizkušnje, ki pa je prav tako podlegla močnemu vetru. Že pred predvideno tekmo si je skupno zmago zagotovil Jevgenij Klimov.

Druga najvišja Slovenka v skupnem seštevku je z 11. mestom Jerneja Brecl, ki med dekleti drži tudi svež svetovni rekord, s skokom dolgim 140 metrov, ki ga je dosegla v Čajkovskem. S tem rezultatom iz Rusije je v tej sezoni končala tudi na svojem najvišjem 6. mestu. Tik za njo je uspešno zaključila poletje Špela Rogelj, prvo petnajsterico pa je s 16. mestom za las zgrešila Urša Bogataj. Nika Križnar je bila 18., šesta Slovenka s točkami v tem poletju pa je postala mlada Katra Komar, ki je skupno osvojila 34. mesto. Na uvodu v novo sezono v slovenski izbrani vrsti pričakujejo tudi izkušeno Majo Vtič, ki po rehabilitaciji kolena že uspešno opravlja  tehnične treninge na skakalnici.

Veter odpihnil tudi moško preizkušnjo

Brez zadnje tekme poletne sezone Grand prixa so ostali tudi fantje. Na žalost je tako brez debija med elito ostal mladi Žak Mogel, ki je Slovencem dodatno kvoto za svetovni pokal priskakal z drugim mestom v celinskem pokalu. Kljub odpovedi pa je bil pri fantih zmagovalec poletja že znan. V skupnem seštevku je najvišje končal Rus Evgenij Klimov, ki je najbližjega zasledovalca Karla Geigerja ugnal za kar 140 točk.

S 13. mestom je bil naš najboljši poletni skakalec Timi Zajc, z bolj skromnimi rezultati pa mu sledijo Jurij Tepeš (31.), Anže Lanišek (37.), Jaka Hvala (40.), Tomaž Naglič (49.), Robert Kranjec (58.), Domen Prevc (62.), Rok Tarman (71.) in Bor Pavlovčič na 74. mestu.

Sezona se bo v moški konkurenci svetovnega pokala začela 16. novembra v Wisli na Poljskem.

 

Avtor: N. D.
Foto: Fis Ski Jumping FB