Komu lovorike v Avstriji, Švici, Nemčiji in Italiji?

Konec tedna so v Avstriji, Švici, Nemčiji in Italiji potekala državna prvenstva v smučarskih skokih, ki so prinesla kar nekaj presenečenj. Kdo se je veselil naslovov prvaka?


Pri naših severnih sosedih so se za državne lovorike na mali skakalnici potegovali v soboto v Tschaggunsu. V moški konkurenci je zmago slavil Michael Hayboeck z zgolj 0,2 točke prednosti pred drugouvrščenim Janom Hoerlom, medtem ko je bronasti Gregor Schlierenzauer zaostal za 3,4 točke. Z najboljšim skokom druge serije se je Manuel Fettner prebil na četrto mesto, Stefan Kraft je bil pet, Markus Schiffner pa mesto za njim. Pri dekletih je slavila domačinka Eva Pinkelnig, pred Chiaro Hoelzl in Marito Kramer.

Brez pritiska do zlata

“Zelo sem zadovoljen z naslovom prvaka. Iz skoka v skok sem boljši. Zaradi poškodbe sem kasneje začel s treningi in resnično nisem skakal pod pritiskom,” je povedal avstrijski prvak. V nedeljo bi morala biti v Innsbrucku na sporedu še tekma na veliki skakalnici, vendar jo je odpihnil premočan veter.

Znani državni prvaki v Avstriji, Švici, Nemčiji in Italiji
Znani državni prvaki v Avstriji, Švici, Nemčiji in Italiji

Peier preskočil Ammanna

Naslov švicarskega prvaka je na skakalnici v francoskem Chaux-Neuveju osvojil 24-letni Kilian Peier, s skoraj 20 točkami naskoka pred legendarnim šampionom Simon Ammannom ter še tremi točkami več prednosti pred Gregorjem Deschwandenom.

Prvaka Geiger in Seyfarthova

Nemci so svoje državno prvenstvo gostili v Klingenthalu, ki je največ sreče prinesel Karlu Geigerju. Novi prvak je v drugi seriji preskočil Markusa Eisenbichlerja, najnižjo stopničko zmagovalnega odra pa je zasedel Richard Freitag. V ženski konkurenci je šlo zlato v roke Juliane Seyfarth, druga je bila Katarina Althaus, tretja pa Agnes Reisch.

Točka v korist Bresadoli

Tudi italijansko državno prvenstvo je prineslo zanimivo bitko za zmago. Mladi Giovanni Bresadola je bil v Predazzu za točko boljši od Federica Cecona, v boju za bron pa je najdaljši konec potegnil Alex Insam. Pri dekletih je bila najbolj prepričljiva Elena Runggaldier pred Manuelo Malsiner ter njeno mlajšo sestra Laro.