Koliko zaslužijo smučarski skakalci v Willingenu?

V lanski sezoni so Nemci v Willingenu predstavili nov format tekmovanja imenovan Willingen Five, ki ga je odobrila tudi FIS. Posebnost tega tekmovanja so tudi lepe denarne nagrade, ki najboljšim pritečejo poleg standardnih zaslužkov v svetovnem pokalu.


“Veselimo se tega novega tekmovalnega sistema na naših tekmah svetovnega pokala v Willingenu, ker bo vključeval tudi skupni seštevek, od začetka do konca, kar bo vse skupaj naredilo bolj napeto,” je ob lanski otvoritvi tekmovanja povedal Jürgen Hensel, predsednik Ski Club Willingen.

Kar pa bo tekmovanje bolj napeto naredilo za skakalce so visoke denarne nagrade. V izkupiček Willingen Five namreč štejejo petkov kvalifikacijski skok, ter sobotna in nedeljska posamična tekma. Skupna vsota, ki jo prejme zmagovalec Willingen Five je 25.000 EUR, lani si je s tem izkupičkom denarnico odebelil Kamil Stoch. Posamična zmaga v Willingenu je vredna okoli 9.000 EUR, kvalifikacijska pa 3.000 EUR. Ta znesek je torej pripadel včerajšnjemu zmagovalcu kvalifikacij, Markusu Eisenbichlerju.

Razloge za veselje so imeli, tudi s finančne plati, včerajšnji zmagovalci ekipne tekme Poljaki, vsak član zmagovalnega moštva je namreč v žep pospravil slabih 6.600 EUR.

Geiger do sobotne glavne nagrade

Zmagovalec prve posamične tekme v Willingenu Karl Geiger si je danes priboril glavno nagrado 9.000 EUR. Nemci si vsekakor želijo, da bi prvo mesto v sklopu tekmovanja Willingen Five ostalo doma, končni zmagovalec pa bo znan po nedeljski posamični tekmi.

Avtor: Timotej Prosenc