Kobayashi znova prvi, Prevc znova četrti

Domen Prevc je z novim četrtim mestom na drugi tekmi v Ruki na Finskem potrdil odlično formo v začetku sezone. Zmagovalec je bil tako kot včeraj Japonec Ryoyu Kobayashi.


Mlajši izmed bratov Kobayashi je trenutno v imenitni formi kar se je pokazalo na drugi posamični preizkušnji, kjer je bil razred zase. Že v prvi seriji si je 22-letni Japonec priskakal občutno prednost, ko je edini preletel 140 m in imel pred ostalimi skakalci kar devet točk naskoka. Najbolj sta se mu uspela približati Nemec Andreas Wellinger in pa Poljak Kamil Stoch, ki je zaostal še desetinko več.

Tako Stoch kot Wellinger sta ob vzgonskem vetru nastopila odlično. Poljaku je uspel skok dolg 144 m, Nemec pa je njegov rezultat za en meter še izboljšal. Toda nihče od njiju se ni dolgo hvalil z daljavo, saj je Kobayashi silovito odgovoril in navkljub znižanemu zaletišču skočil kar 147.5 m. Telemarka seveda pri izenačenju rekorda naprave Rukatunturi ni tvegal, vseeno pa je zmagal s kar 22 točkami prednosti.

Tako kot na sobotni tekmi je Domen Prevc končal tik pod odrom za zmagovalce. Po tem ko je bil po prvi seriji peti, je z vnovičnim dobrim skokom 142.5 m v finalu pridobil eno mesto in zasedel končno četrto. Dobil je dvoboj z Nemcem Stephanom Leyhejem, ki je s tretjega mesta nazadoval na šesto. Tudi ostali mladi slovenski skakalci so potrdili, da so trenutno v dobri formi. Tako Timi Zajc kot Anže Lanišek in Žak Mogel so v finalu pridobili mesta. Sploh 18-letni Zajc nadaljuje s suverenimi nastopi na uvodu sezone. Potem ko je v finalu skočil 135,0 m je s 15. mesta napredoval na 11. Najboljšo uvrstitev kariere je z 20. mestom dosegel tudi Žak Mogel, ki je v drugo skočil solidnih 134.5 m. Lanišek je končal mesto za njim, ko je v drugi seriji skočil 130,0 m.

Na tekmi je sicer nastopilo sedem Slovencev, a so trije ostali brez točk. Bor Pavlovčič je bil 36., najizkušenejši Jernej Damjan, ki je lani v Ruki navdušil z zmago, je bil tik za njim, znova pa je razočaral Anže Semenič, ki je bil 47.

Avtor: Nel Daugul