Kobajaši ostaja v “klubu šest”, prva zmaga Kubackega

Rjoju Kobajaši v Predazzu danes ni uspel zmagati še šestič zapored. Do prve zmage v karieri se je prebil Poljak Dawid Kubacki, ki je bil že včeraj drugi. Najboljši Slovenec je bil znova Anže Semenič.


Kobajašiju ni uspel veliki met. Potem, ko je po prvi seriji Kubackemu dihal za ovratnik, je v drugo očitno podlegel velikim apetitom in ni uspel zmagati še na sedmi zaporedni tekmi. Namesto tega se je uvrstil na sedmo mesto kar je celo njegova letošnja najslabša uvrstitev.

Kobajaši bi se z morebitno sedmo zaporedno zmago odlepil od Janneja Ahonnena, Mattija Hautamäkija, Thomasa Morgensterna in Gregorja Schlierenzauerja ter dosegel nov rekord po številu zaporednih zmag.

Poleg Kubackega sta danes po stopničkah posegla še Kamil Stoch na tretjem in Stefan Kraft na drugem mestu. Stoch je bil na odru za zmagovalce že včeraj, Kraft pa si je popravil včerajšnji grenak priokus, saj je bil v soboto četrti.

Ne duha ne sluha o preporodu Prevca

Že na tretji tekmi zapored je bil najboljši Slovenec znova Anže Semenič (15.). V finalu je pridobil kar 10 mest, saj mu je uspela lepa daljava, pristal je pri 129 metrih. Dve mesti za njim, se je uvrstil Anže Lanišek, Timi Zajc pa je bil 21.

Zopet se je nastop ponesrečil najstarejšemu od bratov Prevc. Pristal je zgolj pri 107,5 metrih in bil povsem zadaj, šele na 53. mestu. Poleg Prevca sta finale zgrešila tudi Jernej Damjan (35.) in Tilen Bartol (42.).

Avtor: Timotej Prosenc