Kobajaši nočna mora Nemcev in Poljakov, Zajc osmi

Vodilni v svetovnem pokalu Japonec Rjoju Kobajaši se na SP podaja z odlično popotnico. Po včerajšnjem tretjem mestu, ko sta ga premagala Stoch in Geiger je na današnji tekmi deklasiral šesterico Nemcev in Poljakov. Oboji, sploh reprezentanca Poljske so znova dosegli vrhunski ekipni uspeh, ki pa jim ga lahko – in ga tudi je – pokvari samo Kobajaši. Za petami trenutno najboljšim je znova sledil naš skakalec sezone Timi Zajc. Končal je na osmem mestu.


Z najdaljšim skokom 146 metrov je v rumeno odeti Kobajaši vodil že po prvi seriji, za njim pa se je uvrstila letošnja poljska sveta trojica Piotr Žyla, Kamil Stoch in Dawid Kubacki. V finalu pa je na navdušenje domačih privržencev izjemen napad uprizorila nemška trojka. Richard Freitag se je z 12. mesta prebil do četrtega, sobotni zmagovalec Karl Geiger z 11. na šesto mesto in po prvem skoku osmouvrščeni Markus Eisenbichler do končnega drugega mesta.

Zajc tudi danes edina svetla točka Slovenije

O prvem mestu pa Japonec ni pustil pretiranih dvomov. S skokom dolgim 144 metrov je znova deklasiral tako Poljake kot Nemce in drugega Eisenbichlerja prehitel za kar 21 točk. Tik za udarno sedmerico se je uvrstil Timi Zajc, ki bi se z boljšo daljavo, katere je vsekakor sposoben, lahko boril za stopničke. Po prvi seriji je bil sicer sedmi in v finalu eno mesto izgubil, izboljšal pa je včerajšnji deveti rezultat.

Nedeljska tekma na miniletalnici v osrednji Nemčiji se ni začela po slovenskih notah, saj so orli po vrsti zaostali za pričakovanji, pristali prezgodaj in predvsem ostali brez novih točk. Danes so iz trideseterice izpadli Peter Prevc, Jernej Damjan (oba sta včeraj prišla do točk) in skromni Bor Pavlovčič. Anže Semenič in Žiga Jelar sta bila dolgo prva v čakalnici za finale, a sta jima drugi skok omogočila slaba skoka Jukije Sata in Domna Prevca. Na koncu sta zavzela 26. in 29. mesto.

Začenja se svetovno prvenstvo v Innsbrucku

Iz posamičnih preizkušenj je za kanček slovesnega zadovoljstva odgovoren le Timi Zajc, ki je z osmim in devetim mestom na obeh tekmah končal med elitno deseterico. Upe pred svetovnim prvenstvom pa vliva petkova ekipna preizkušnja, na kateri so slovenski skakalci dosegli 3. mesto. Konec tedna tako karavano čaka sobotna posamična in pa nedeljska ekipna tekma. Obe bosta na slovitem Bergislu v Innsbrucku.