Kobajaši na široko odprl vrata do zmage na turneji

Rjoju Kobajaši je v finalni seriji v Garrmisch-Partenkirchnu odbil napad Markusa Eisenbichlerja. Japonec je dobil tudi drugo tekmo 67. novoletne turneje. Timi Zajc je končal na osmem mestu, v finalu je nastopil še Anže Semenič.


Japonski smučarski skakalec Rjoju Kobajaši je dobil tudi drugo dejanje 67. novoletne turneje štirih skakalnic. Na preizkušnji v Garmisch-Partenkirchnu je bil za 1,9 točke boljši od domačina, Nemca Markusa Eisenbichlerja, tretji mesto pa je pripadlo Poljaku Dawidu Kubackemu.

Zajc se je v dvoboju na izpadanje pomeril s Poljakom Aleksandrom Zniszczolom in ga zanesljivo preskočil. Z dvema solidnima skokoma je zavzel končno osmo mesto. Semenič je sicer izgubil dvoboj z domačinom Davidom Sieglom (107,1), a se je v finale prebil kot srečni poraženec. V finalu je v dobrih razmerah skočil 130 metrov in osvojil 27. mesto. Jernej Damjan, ki se je kot zadnji slovenski skakalec včeraj uspel uvrstiti na tekmo, je bil poražen v dvoboju z letos zanesljivim Poljakom Davidom Kubackim, zmagovalcem včerajšnjih kvalifikacij. Zasedel je skromno 46. mesto.

Brata Prevc že odšla domov

Brez tekme so že včeraj ostali Bor Pavlovčič in oba brata Prevc. Oba sta pred turnejo pričakovala veliko, a na nemških tekmah nikakor nista navdušila, zato sta se že vrnila v domovino, kjer bosta skušala dvigniti formo. Peter Prevc je desetič nastopil na novoletni turneji, prvič pa se je zgodilo, da je tekmovanje končal predčasno.