Kljub zapletom je v slovenski vrsti vse “pod kontrolo”

Tim Mastnak v novo sezono vstopa z željo po velikem kristalnem globusu

Alpski deskarji na snegu so se po prihodu iz Rusije preselili na trening v italijanske Dolomite, kjer bo Danes na sporedu drugi letošnji paralelni veleslalom za svetovni pokal. Na tekmi svetovnega pokala bosta Slovenijo poleg standardne četverice Gloria Kotnik, Žan Košir, Tim Mastnak, Rok Marguč zastopala še Črt Ikovic in Jernej Glavan.


Slovenska A in B reprezentanca z glavnim trenerjem Izidorjem Šušteršičem in njegovim pomočnikom Sebastjanom Webrom  na čelu je v teh dneh v Dolomitih. ˝V Italijo smo sicer odpotovali z nekaj zamude, saj je letalski prevoznik na poti iz Rusije do Slovenije oziroma Italije izgubil našo prtljago. Toda, vse je ´pod kontrolo´. Gloria Kotnik je zadnje dni trenirala v Cortini, Žan Košir, Črt Ikovic in Jernej Glavan na Kronplatzu, Tim Mastnak in Rok Marguč pa v Carezzi. Slednja dva torej že tipata teren za naslednjo tekmo. Preostali so se odločili za specialni trening na progah, ki so bolj podobne tisti, ki nas čaka v Cortini, ˝ nam je iz Italije javil Šušteršič, ki bo poleg elitne četverice Gloria Kotnik, Žan Košir, Tim Mastnak, Rok Marguč tokrat na tekmo popeljal še povratnika na tekme najvišjega ranga, 23-letnega Korošca Črt Ikovica, ter 20-letnega Celjana Jerneja Glavana, ki je na tekmi svetovnega pokala debitiral lani na domači Rogli.

Elitna četverica in mlada upa

˝Zaenkrat vse kaže super, ne pričakujem nobenih težav. Obeta se nam lepa tekma. Kvalifikacije bodo šele popoldan, saj bodo izločilni dvoboji, tako kot smo v Cortini že vajeni, zvečer. Finalistke in finalisti pričnejo ob 19. uri. Seveda ni skrivnost, da si tokrat želim in tudi pričakujem preboj naše elitne četverice ter dober, neobremenjen nastop Ikovica in Glavana, ˝ pravi naš trener.

Učenje na napakah

Tekmo že nestrpno pričakuje tudi Gloria Kotnik, ki je lani na tem prizorišču osvojila četrto mesto. Zato je to, poleg Rogle, ena izmed njenih najljubših. Žan Košir, ki je bil poleg Kotnikove edini slovenski finalist na ruskem uvodu v sezono, je pred tekmo sproščen.

Slabši uvod ni razlog za slabo voljo. Iz napak se učimo. Vsi.  Vseskozi. Tudi ruska izkušnja je bila zato dobrodošla. Iz vsake situacije skušam potegniti kar največ. V Cortini bom v kvalifikacijah znova štartal v prvi jakostni skupini, med elitno šestnajsterico. Izhodišče je torej dobro, komaj čakam novo tekmo, … ˝ nam je zaupal Tržičan.

Odloča igra stotink

Podobne občutke ima tudi Tim Mastnak, ki se prav tako zaveda, da je še vedno še kako ´zraven´. ˝Tisti, ki podrobno spremljajo naš šport vedo, da je konkurenca zelo zgoščena, tako da so stotinke v kvalifikacijah včasih na tvoji strani, spet drugič ne. Na zadnji tekmi se je na primer Benjamin Karl v finale uvrstil kot šestnajsti, a se nato v izločilnih dvobojih prebil na stopničke.  Sem povsem miren. Vem, da sem hiter, ko bo tu še konstantnost, ki me je krasila lansko sezono … ˝ pravi Celjan, ki mu je počitek po tekmi dobro del. Občutki iz lanske sezone, ki jih je v Rusiji izgubil, pa so se po dobrem treningu v Carezzi tudi že povrnili.

Dobro razpoloženje pred dolomitskim dvojčkom

S pogoji za trening v Carezzi pa je bil zelo zadovoljen tudi Rok Marguč:˝Super pogoje smo imeli. Prav to sem potreboval. Dober trening po rezultatskem neuspehu v Rusiji. Pred dolomitskim dvojčkom sem dobro razpoložen.”

Alpski deskarji po tekmi v Cortini ostajajo v Dolomitih, saj jih že v četrtek v Carezzi čaka nov paralelni veleslalom za svetovni pokal.

Vir: Smučarska zveza Slovenije