Kljub premoči v strelih, težko prigarana zmaga Zmajev

Olimpija se je na zadnji letošnji tekmi v Hali Tivoli soočila z ekipo Zell am See. Ljubljančani so zmagali z rezultatom 5-3, potem ko so po slabši prvi tretjini, zaostajali z 1-3. Zmaga domačih je bila prigarana, kljub očitno boljšemu razmerju v strelih, kar 45:20.


Kljub premoči in zadetku v 4. minuti (uspešen je bil Grego Koblar), se je domače moštvo znašlo v zaostanku. V 6. minuti je Olimpijo presenetil Louke Oakley, ki je izkoristil napako Davida Planka, Olimpija pa si je privoščila še en spodrsljaj in Zell am See je povedel. Tokrat je plošček izgubil Žan Jezovšek, strelec dveh zadetkov proti Jesenicam, kar je izkoristil Tobias Dinhopel in matiral Žana Usa. Tretji gol za Avstrijce je po lepi kombinaciji pred vrati Olimpije zabil Peter LeBlanc.

V drugi tretjini so igralci Olimpije uspeli priti do izenačenja. Za svojo napako se je v 22. minuti odkupil Žan Jezovšek, kmalu zatem pa je igro z igralcem več izkoristil Miha Zajc. Ljubljančani so imeli veliko premoč na ledu, vendar do nove prednosti niso prišli vse do zaključka obračuna. Šest minut pred koncem je bil drugič na tekmi natančen Koblar, dve minuti kasneje pa je zadetek z modre linije dosegel Planko, še en dolžnik zaradi napake v prvi tretjini.

Olimpija podcenjevala nasprotnika

Trener Jure Vnuk je opozoril, da je pri njegovih varovancih prišlo do podcenjevanja nasprotnika, na kar jih je opozoril med premorom. “Zadovoljen sem z izkupičkom točk, v igri pa imamo še veliko rezerve in pričakujem, da se bomo še izboljšali. Preveč nihamo v igri. Tokrat smo v prvi tretjini naredili nekaj velikih napak. To se ne sme več dogajati. Zell am See igra čuden hokej, vsi čakajo le na protinapade. Malce smo jih podcenjevali, v tekmo nismo šli na polno in po prvi tretjini je sledil zelo resen pogovor v garderobi.”

Ljubljansko moštvo novih okrepitev v moštvu ne načrtuje, Vnuk je s trenutnim kadrom zadovoljen. “Mi imamo sestavljeno ekipo. Ne bomo iskali okrepitev, le v primeru, da bi lahko pripeljali zares kakovostnega igralca. Žiga Pešut je odličen igralec, pred kratkim se nam je pridružil in pozna se, da zelo težko drži ritem, ker ni z nami treniral od poletja,” se je sestave svojega moštva dotaknil Vnuk.

Zadnja preizkušnja v letu 2018 čaka Zmaje na gostovanju pri Salzburgu, Vnuk pa se zaveda da naloga ne bo lahka. Niz sedmih zaporednih zmag bodo hokejisti poskušali podaljšati v nedeljo.

Avtor: Timotej Prosenc