Klinetu se kolca po hitrosti, ki je nujna za dober rezultat

Alpski smučarji so v Kanadi, kjer se bo v Lake Louisu sezona začela tudi za tekmovalce v hitrih disciplinah. Boštjan Kline je eden izmed tistih, ki je ljubitelje smučanja v domovini že razvajal z blestečimi vožnjami in odličnimi rezultati. Mariborčan si po slabši minuli sezoni želi znova občutiti hitrost, ki je nujna za želeni rezultat.


Kline se je v skromni lanski sezoni na tekmah svetovnega pokala zgolj enkrat uvrstil med petnajsterico – na superveleslalomu v Val Gardeni je bil trinajsti – medtem, ko je bila njegova najboljša uvrstitev v smuku 21. mesto. Za smučarja, ki je leto pred tem že okusil slast zmage nad elito, je to vsekakor sezona za pozabo.

Za MMC-jev spletni portal je Kline poudaril, da se je »…predvsem naučil, da uspeh ni nič strašnega.« Na vprašanje, kaj imajo najboljši, česar on nima, pa odgovarja: “Zavedanje svojih sposobnosti.”  Kline, ki je bil na prvem treningu v ozadju, v Kanadi in ZDA ni pokazal še ničesar posebnega. Zaveda pa se, da tudi če ne bo takojšnjega rezultata, se sezona lahko razplete drugače, tudi njemu v prid. Vsekakor si želi točk, predvsem pa, da nekako poišče tisti limit na treningih vzajemno s pravimi občutki. Poleg tega Kline dodaja, da je ključ v povprečni hitrosti, ki je glavni faktor tudi v zahtevni vožnji kjer se vrstijo napake.

Cilj, ki si ga slovenski smukaški as trenutno zastavlja je preprost: na prvo tekmo vstopiti osredotočeno in nared, pokazati svoje znanje in iz kakšnega testa resnično sestoji.

Smuk bo v soboto ob 20.15., v nedeljo pa ob isti uri sledi še superveleslalom.

Avtor: Nel Daugul