Klinčeva v skakalnem maratonu skočila na stopničke!

Na tretji tekmi svetovnega pokala v smučarskih skokih je Ema Klinec v nemškem Klingenthalu desetič v karieri stopila na zmagovalni oder, osvojila je drugo mesto.


Tretja letošnja tekma smučark skakalk za točke svetovnega pokala se je odvijala v nemškem Klingenthalu. Za skakalkami je maratonska preizkušnja, ki se je začela že ob 11.45 uri, a je bila po nekaj tekmovalkah prekinjena in nov začetek je bil prestavljen na 14.30 uro.

Veter povzročal ogromne težave

Na koncu so po eni uri skakanja, ki ga je večkrat prekinil spreminjajoč se veter, obveljali rezultati le ene serije. Le ta pa je končno prinesla tudi stopničke za naš tabor, saj je Ema Klinec s 129 metri in 118,9 točkami skočila na drugo mesto. Boljša je bila le Avstrijka Chiara Hölzl, ki se je s 141 metri in 124,6 točkami razveselila prve zmage v karieri. Tretje mesto je osvojila domačinka Katharina Althaus s 131.5 metri in 118,6 točkami. Maren Lundby je po dolgem čakanju pristala pri 127 metrih in 106,6 točkah na petem mestu.

Vedela je, da bo le ena serija

Ema Klinec je bila po tekmi jasno dobre volje: “Zame sta bila največja motivacija obe četrti mesti v Lillehammerju. Vseeno me je malo žrlo, ker nisem naredila svojih najboljših skokov na Norveškem. Včeraj sem si na treningu dokazala, da lahko lepo skočim. Danes sem vedela, da bo samo ena serija, tako da sem se odločila, da takoj stopim na plin in zdaj sem zelo vesela tega drugega mesta.”

Dobra bera Slovenk

Tako vesele, kot je bila Klinčeva, po današnji izjemno naporni tekmi niso preostale naše skakalke. Nika Križnar je s 119 metri in 87,1 točkami zasedla 12. mesto, tik za njo je bila Špela Rogelj s 118 metri in 86,2 točkami, Jerneja Brecl je s 116 metri in 82,5 točkami končala na 17. mestu, letošnja debitantka Katra Komar je s 109 metri in 76,9 točkami zasedla 21. mesto, Urša Bogataj pa je zbir slovenskih točk zaokrožila s 25. mestom.

Pred skakalkami je zdaj dolg premor, naslednja tekma bo na sporedu šele v začetku januarja v Sapporu, še prej, v torek zvečer, pa naše čaka državno prvenstvo v Planici.

Vir: Smučarska zveza Slovenije