Klemen Kosi izgubil bitko s progo

Slovenski smučar Klemen Kosi je v Bormiu na smuku za svetovni pokal grdo padel in tako bo moral za nekaj časa sneti smuči. Pri padcu si je zlomil nos, ličnico in nekaj zob. Kdaj se bo spet vrnil na smučišča in ali ima še kakšne dodatne poškodbe še ni znano.


Povezana slika

Danes se je na progi Stelvio v Bormiu odvijal že četrti superveleslalom sezone, na katerem so skušali potrditi svoje rezultate iz Val Gardene Boštjana KlinetaMartina Čatra in Miho Hrobata. Pogrešali pa smo Klemna Kosija, ki je po grdem smukaškem padcu predčasno odšel nazaj v domovino. Zdaj ga čaka pregled pri reprezentančnem zdravniku Anžetu Kristanu. Končno diagnozo naj bi podal danes v poznih popoldanskih urah. Za enkrat vemo, da ima zlomljen nos in počeno ličnico ter, da je izgubil tudi kar nekaj zob.

V tej zimi je bil 27-letnik najboljši član ekipe za hitri disciplini. Boj s progo na enem najtežjih smukov je Mariborčan izgubil v spodnjem delu klasičnega smuka v Bormiu. Padel je na prelomnici, ki ne spada med najbolj nevarne odseke. Ravno zaradi ne najnevarnejšega dela so tam namesto zaščitnih mrež v izletni coni nameščene le zapičene mrežaste ograde. Kosi je tam izgubil ravnotežje zaradi napačnega težišča. Tako je padel s precejšno hitrostjo in je imel tudi srečo, da so noge in roke ostale cele. Po tem, ko je po udarcu z obrazom v trdo snežno površino negibno obležal, je sledil prevoz s helikopterjem v bližnjo bolnišnico, kjer je ostal do večera.

Italijani so tokrat slavili kar dve zmagi, saj je na koncu tekmo dobil Dominik Paris, ki je za las prehitel rojaka Christofa Innerhoferja, ki je končal na drugem mestu. Tretje mesto pa je zasedel Švicar Beat Feuz. Kosi se je s starta podal s številko 35. Začel je obetavno, po tretjem merjenju vmesnega časa je imel 14. rezultat. A kmalu po tem je pri več kot 100 km/h prebil vse zaščitne ograje in negibno obležal. V sezoni 2018/19 je bil sicer svetla točka slovenske ekipe. Najboljši rezultat je dosegel v Beaver Creeku, kjer je bil deveti v superveleslalomu in 15. v smuku. Tudi v Val Gardeni je prišel do točk, kjer je bil v superveleslalomu 18.

https://www.youtube.com/watch?v=mJXGjNDt_iM

 

AVTOR: Edisa Abdič