Kje se je zalomilo slovenskim slalomistkam?

Prva slalomska preizkušnja nove sezone je slovenskim smučarkam prinesla rezultatsko “ničlo”. Ob slavju Američanke Mikaele Shiffrin so Slovenke svoje nastope zaključile že v prvi vožnji.


Primorka Ana Bucik je uvrstitev med najboljših trideset in dobro štartno izhodišče za drugo vožnjo zgrešila za pičlih šest stotink. 31. mesto je delila s Švedinjo Magdaleno Fjaellstroem. Še sedem stotink za slovensko-švedsko dvojico pa je zaostala Maruša Ferk. 31- letna Gorenjka, ki je zadnje slalomske točke za svetovni pokal v slalomu osvojila januarja v avstrijskem Flachauu, je zasedla 34. mesto. Najstnica v slovenski ekipi, Neja Dvornik, je s štartno številko 47 prismučala na 46. mesto.

Še dve mesti za njo (48.mesto) pa je končala  Meta Hrovat, ki se ji je uvodni slalom sezone povsem ponesrečil, a novi priložnosti za dokazovanje bo kranjskogorska smučarka imela že prihodnji vikend v ameriškem Killingtonu, kjer bosta na sporedu veleslalom in slalom.

Kaj je šlo narobe?

“Zaradi napake sem izgubila dobro sekundo. Razočarana sem, da sem z nastopom končala po prvi vožnji. Glede na lani, je bilo smučanje bolje. To je pozitivna stvar za naprej,” je nastop ocenila Ana Bucik, Meta Hrovat je dodala: “Nisem se počutila najbolje. Tudi takšni dnevi so sestavni del športa. Iz tega se moram nekaj naučiti. S trenerji bomo analizirali tekmo.”

V ZDA popraviti slab vtis

Proti ameriškim tekmam pa že pogleduje tudi trener Janez Slivnik, ki takoj po tekmi ni našel pravih besed za nesrečni slalomski uvod. ˝S Finske potujemo neposredno v ZDA, kjer bomo skušali popraviti slab vtis. Z izjemo Neje Dvornik, ki ostaja na stari celini in bo tekmovala v evropskem pokalu, vse ostale tekmovalke, ki so smučale v Leviju in Söldnu, potujejo tudi na naslednji dve tekmi,˝ pravi Slivnik, ki ga danes najprej čaka pogovor z varovankami in podrobna analiza tekme, nato pa pot do Helsinkov od koder bodo poleteli novim izzivom naproti.

Vir: Smučarska zveza Slovenije