Kje se je zalomilo pri slovenskih dresih?

Sobotna tekma v finski Ruki se je sprevrgla v pravo dramo. Po koncu tekme so kontrolorji diskvalificirali tudi Petra Prevca in Anžeta Semeniča, tako da je na stopničkah končal Anže Lanišek. Kaj je bilo razlog za diskvalifikacije?


Čestitke vsem nastopajočim. Vsi so zelo dobro, če ne celo odlično opravili svojo nalogo. Anže Lanišek je bil ponovno na stopničkah, dva zelo dobra skoka. Timi Zajc je vodil po prvi seriji, izjemen prvi skok, drugi je bil v slabih vetrovnih pogojih malce slabši. Domen Prevc je bil v finalu odličen, tudi on pa je imel težke vetrovne pogoje. Peter Prevc in Anže Semenič sta bila žal diskvalificirana, čeprav sta odlično opravila svojo nalogo. To nas navdaja z zadovoljstvom, saj je vseh pet fantov v zelo dobri form,” je po koncu turbulentne tekme za spletno stran Smučarske zveze Slovenije povedal glavni trener Gorazd Bertoncelj.

Dresi premalo prepustni

Kje se je zalomilo pri dresih Petra Prevca in Anžeta Semeniča? “Težava je bila v tem, da sta bila dresa premalo prepustna v predelu pod kolenom. Do zdaj se na tem delu prepustnosti po navadi ni merilo in mi nismo to obravnavali, kot da je to problem. Zdaj so to merili, prepustnost je bila prenizka in zato sta bila diskvalificirana. Sicer pa ta del dresa popolnoma nič ne vpliva na dolžino skoka, uspešnost in končni rezultat. To bomo popravili in v nedeljo bodo fanje imeli ustrezne drese.”

Kaj je Bertonclju pokazala sobotna tekma? “To, da smo na pravi poti, da so fantje v formi in da so bili današnji skoki odlični. Potrebno je biti miren, sproščen in si zaupati. To je prava pot za naprej za odlične rezultate.”

Danes bo v Ruki na sporedu še druga posamična tekma svetovnega pokala.