Kdo je slavil na Norveškem in Japonskem?

Minuli konec tedna je postregel z državnima prvenstvoma v smučarskih skokih na Norveškem in Japonskem tako v ženski kot v moški kategoriji.


Norveška smučarska zveza je državnno prvenstvo organizirala na srednji skakalnici Holmenkollen s kritično točko 106 metrov. Najboljše predstave je v moški konkurenci prikazal Robert Johansson, ki je zbral 281,1 točko. Branilec naslova Thomas Aasen Markeng je na drugem mestu zbral 277,3 točke, tretjeuvrščeni Daniel Andre Tande pa 268,6 točke.

Maren Lundby prepričljivo do naslova norveške prvakinje
Maren Lundby prepričljivo do naslova norveške prvakinje

Lundbyjeva in Takanashiyeva pričakovano najboljši

Pri dekletih je pričakovano slavila Maren Lundby s skoraj 70 točkami prednosti pred Silje Opseth in Anno Odine Stroem. Podobno se je razpletlo tudi pri dekletih na Japonskem, saj je prvakinja Sara Takanashi na srednji napravi v Sapporu slavila s precejšnjo prednostjo. Najbolj sta se ji približali Yuki Ito in Nozomi Maruyama.

Brata Kobayashi slavila zlati medalji

Pri fantih je bil na srednji skakalnici najboljši Junshiro Kobayashi pred Keiichijem Satom in Ryoyujem Kobayashijem, na večji napravi pa je bil Ryoyu Kobayashi nepremagljiv, drugo mesto je osvojil Yuken Iwasa, tretje pa Taku Takeuchi.