Kdo bo v končnici čuval jeseniška vrata?

Športni direktor HDD SIJ Acroni Jesenice Marcel Rodman je pokomentiral trenutno stanje v moštvu in razkril, kakšne bodo nadaljnje poteze vodstva kluba ob odsotnosti poškodovanega prvega vratarja Antoinea Bonvalota.


“Ja, to je trenutno definitivno tema številka ena na Jesenicah. Tekme sicer spremljam v živo, vendar iz nekoliko višje pozicije in imam dober pogled na ekipo in odzive navijačev. Prevladalo je prepričanje, da je Bonvalot v ekipo vnesel veliko mero samozavesti, predvsem v obrambni fazi. In jo tudi zagotovo je in je velik del tega uspeha ekipe. Sedaj, ko se je poškodoval, je marsikdo šel v tiste prve mesece in marsikdo je mnenja, da vratarji, ki jih imamo na voljo niso dovolj dobri. In ta energija se hitro začuti v ekipi in na tribunah,” je v pogovoru za klubsko spletno stran razkril Marcel Rodman.

“Na HZS in pri vodstvu Alpske lige smo preverili kakšne so možnosti, vendar so nam vsi pravilniki onemogočili kakršnekoli spremembe v ekipi. Edina možnost bi bila, da bi se nam poškodovali vsi vratarji, tudi ti, ki jih imamo na dvojni licenci. Za povrh vsega pa se je Bonvalot poškodoval en dan po zaključku prestopnega roka. Tudi če bi si drugega vratarja finančno lahko privoščili, ga v tem trenutku ne moremo dobiti.”

Niti ni toliko pomembno ali mi te naslednje tekme v razigravanju zmagamo ali izgubimo. Pomembno je, da na teh tekmah najdemo vratarja, na katerega bomo v končnici stavili. Ne bi se rad preveč vpletal v trenersko delo, ker vem kaj vse to delo prinese in koliko odgovornosti zahteva. Imamo trenerje, ki so s temi fanti delali celo sezono in jih tudi bolje poznajo. S trenerji smo se pogovorili in poskušamo en drugemu pomagat zato, da bodo oni lahko pomagali tudi fantom v garderobi. Skupaj moramo najti način kako jih pripraviti, da bodo zaupali vase in da bodo svoje priložnosti bolje izkoriščali. Je pa dejstvo, da je psihološka ovira v tem trenutku največja ovira,” še dodaja Rodman.