Kasai bo še naprej rušil rekorde

Pred legendarnim japonskim skakalcem na smučeh Noriakijem Kasaijem je še 31-ta sezona Svetovnega pokala. 47-letni samuraj bo član japonske reprezentance na uvodnih štirih postajah nove sezone


Japonska smučarska federacija je sporočila imena skakalcev, ki bodo zastopali deželo vzhajajočega sonca na uvodnih tekmah nove sezone svetovnega pokala. V poljski Wisli, finski Ruki, ruskem Nižnem Tagilu in nemškem Klingenthalu bodo tekmovali branilec naslova Ryoyu Kobayashi, Junshiro Kobayashi, Yukiya Sato, Daiki Ito, Naoki Nakamura in Noriaki Kasai.

Še 31-ič med svetovni elito

Legendarni skakalec bo tako ponovno dobil priložnosti tekmovati proti tekmecem, ki se niso niti še rodili, ko je on nastopal v svetovnem pokalu. Kasai v poletni sezoni ni blestel. Kljub temu mu je vodstvo izbrane vrste ponudilo priložnost, da še 31-to leto zapored nastopi med svetovno elito.

Rekorder v številnih kategorijah

Kasai je na tekmah svetovnega pokala slavil 17 posamičnih zmag, trikrat pa je slavil na ekipni tekmi. Na 566 posamičnih tekmah se je 63-krat zavihtel na zmagovalni oder. Na 71 moštvenih tekmah mu je to uspelo 19-krat. Osvojil je tri olimpijske medalje ter sedem odličij na svetovnih prvenstvih. Pohvali se lahko tudi z naslovom svetovnega prvaka v smučarskih poletih iz daljnjega leta 1992 v češkem Harrachovu.