KAKO UČINKOVITO UREJATI IN VODITI SVOJE OSEBNE FINANCE, KO O TEM NE VEŠ VELIKO?

Ali veste, da je finančna nepismenost tista, ki povzroči večino finančnih problemov na svetu? Povprečni Slovenec bi po najnovejših raziskavah na testu finančne pismenosti dosegel komajda zadostno dve. V praksi to pomeni, da nas večina še ne razmišlja prav veliko o svoji finančni prihodnosti.


Kaj torej narediti, če tudi vaše znanje o financah ni popolno?

Če vam, tako kot meni, finance ravno ne ležijo, in se vam finančni žargon zdi bolj podoben kitajščini kot slovenščini, vam utegne pomagati brezplačna spletna aplikacija Eeezyfinance.si. Slovenska aplikacija, ki je plod sodelovanja neodvisnih strokovnjakov z več kot 12-letnimi izkušnjami na področju finančnega svetovanja, vam jasno oriše, kakšno je vaše trenutno finančno zdravje.

Aplikacija najprej na podlagi osebnih podatkov naredi oceno finančnega zdravja. Gre za inovativen in povsem nov način merjenja, kako zdrave oziroma urejene so vaše osebne finance. Z drugimi besedami – kako dobro ste upravljali s svojim premoženjem do sedaj.

Ocena stanja je napisana na preprost in razumljiv način ter  opremljena z grafi, ki jasno ponazarjajo vaše finančne navade, pretekle odločitve in morebitne posledice. Finančno poročilo, ki ga generira aplikacija, je odlično izhodišče za sprejemanje finančnih odločitev za stabilnejšo prihodnost. Če ste tako ravno na lovu za najboljšim zavarovalnim produktom za vas in vaše najbližje, vam aplikacija pomaga pri izbiri zavarovanja, ki bo ustrezal vašemu življenjskemu slogu.

Seveda pa same številke niso v pomoč, če ne vemo, kaj z njimi početi. Aplikacija zato vključuje kopico konkretnih nasvetov na temo finančnega zdravja – od tega, kaj moramo narediti, če želimo izboljšati svoje trenutno stanje, pa do tega, kako pripraviti optimalni finančni načrt za svojo prihodnost.

Kako si lahko pomagam z Eeezy financami?

Aplikacij na trgu je veliko, a Eeezy finance ni le ena izmed možnosti. Je tista rešitev, ki poskrbi za zdravo stanje vaših osebnih financ in finančno svobodo. Aplikacija tako prikaže:

  • Finančno zdravje vaših osebnih financ,
  • simulacijo, kako vaše današnje odločitve vplivajo na vašo prihodnost,
  • 360-stopinjsko poročilo obstoječega stanja s konkretnimi nasveti ter
  • etične, kredibilne in transparentne ukrepe za dvig ocene ter izboljšanje finančnega zdravja.

Priznam. Razmišljanje o moji finančni prihodnosti mi morda nikoli ne bo ravno blizu, a za razliko od prej, lahko, kadarkoli hočem, odprem aplikacijo Eeezy finance in naredim načrt za doseganje svojih finančnih ciljev, ne glede na to, ali želim privarčevati za študij svojih otrok ali pa za brezskrbno (čeprav oddaljeno) penzijo. Več na Eezyfinance.si.

Pssst! Aplikacijo se res splača vsaj preizkusiti, saj je brezplačna in bi za podobne storitve drugače odšteli več sto evrov.  Glavna prednost aplikacije je, da je prilagojena za vsakdanjo rabo in ne vsebuje nepotrebnega finančnega žargona. Za oceno ne potrebujete iti k finančnemu strokovnjaku, ampak to pridobite v 10 minutah, na primer med tem, ko se vozite z avtobusom v službo …