Kako se pripravlja ženska smučarska reprezentanca?

Po opravljenih kondicijskih pripravah, zdravniškemu pregledu in preizkusu pripravljenosti, se naše smučarke selijo v Argentino, kjer jih čakajo treningi na snegu.


Nika Radnjenovič, ki je bila lani reprezentančna kondicijska trenerka moške ekipe za hitri disciplini, se je letos pridružila ženski ekipi. Za Sportal je povedala, da je pričakovala večje razlike, a so jo punce presenetile. So osredotočene in vedo, zakaj trenirajo. Poudarja, da so napredovale ampak, ima vsaka še elemente na katerih mora delati.

Zimske razmere, ki jih čakajo v Argentini niso razveselile le deklet, ampak tudi reprezentančnega trenerja Denisa Šteharnika. Tokrat je pripravil stopnjevalni načrt, po katerem bodo prav zadnji trije tedni na snegu tudi najbolj udarni.

Meta Hrovat je povedala, da je tokrat prav lačna snega. Veseli se pravega snega, ve pa da jo čaka veliko dela. Smučanja se veseli tudi Ana Bucik. Dodala je še, da so dobro telesno pripravljene, zaveda pa se, da jih čaka ključni del priprav.

Meti Hrovat, Ani Bucik, Maruši Ferk in Klari Livk, pa se v Argentini ne bodo pridružile poškodovani Ana Drev in Tina Robnik, ter Neja Dvornik, ki trenira po programu Andree Massija.

 

Avtor: Ana Černe
Foto: Nebojša Tejič/STA