Kako najbolje doživeti Planico?

V Planici se je letos v organizaciji Pivovarne Laško za tri srečneže zgodilo prav posebno, legendarno doživetje. Za omenjeno priložnost se je vnaprej prijavilo kar 750 največjih oboževalcev, komisija pa je na podlagi prijav in avdicije izbrala enega zmagovalca. Denis Žnidaršič je tako postal izbranec, ki pa je lahko s seboj v Planico povabil še dva prijatelja.


Denis Marko in Dejan so se v nedeljo zjutraj v VIP-prevozom iz Kranjske Gore odpeljali v Planico, kjer so za začetek v skakalni vasi spremljali skakalce pri ogrevanju in pripravah na tekmo. S sedežnico so se nato dvignili do odskočne mize, kjer so besedo spregovorili tudi z glavnim trenerjem Gorazdom Bertoncljem. Pobližje so si lahko ogledali polet iz mize, kjer skakalci s hitrostjo sto kilometrov na uro poletijo v dolino.

Trije prijatelji so se nato spustili do sodniškega stolpa, kjer so se spoznali z legendo smučarskih skokov, Francijem Petkom, in si z njim pogledali fazo letenja z najboljšega možnega položaja. Zaključek svetovnega pokala so si nato ogledali v posebni tribuni, ki je bila postavljena izključno za zmagovalce nagradne igre. V naslanjaču in s pivom v roki so pospremil vse najboljše letalce. Po tekmi so se slikali še s slovensko skakalno reprezentanco, da pa to še ni bilo dovolj, so za konec opravili panoramski polet čez Planico v helikopterju, ta pa jih je odpeljal nazaj domov v Kranjsko Goro.