Kaj so povedali povratniki po poškodbi?

Na četrtkovi predstavitvi smučarskih reprezentanc so športniki spregovorili o ciljih za prihajajočo sezono. Med njimi je bilo tudi nekaj povratnikov po poškodbah. Nekateri so bili odsotni dlje časa drugi manj, vsem pa je skupno, da se veselijo vrnitve, novih tekem in novih priložnosti.


Po poškodbah se vračajo najuspešnejši zimski športniki Ilka Štuhec, Peter Prevc in Žan Košir. Štuhčeva je povedala, da so prejšnje sezone spomini in preteklost. Potrebno je delati za naprej k čemur je stremela tudi sama. Vse svoje navijače in smučarske navdušence je pomirila, da je stanje super in da se tekem že zelo veseli.

Z dobro novico je razveselil tudi naš najboljši smučarski skakalec Peter Prevc. Povedal je da je gleženj dobro. Obremenitve se dodajajo in povečujejo iz tedna v teden in upa da se bo na skakalnice vrnil že naslednji teden.

O svojem zdravstvenem stanju je bil manj zgovoren deskar na snegu, Žan Košir. Spomnimo, da se je dobitnik treh olimpijskih medalj zadnje tri sezone boril s težavami s hrbtom. Povedal pa je, da je po petnajstih letih v svetovnem pokalu še vedno tukaj, še vedno željan najvišjih mest za doseganje katerih je pripravljen dati vse.

Avtor: A. Č.