Jure Vnuk: “Mislim, da smo si v tej sezoni že zaslužili naslov državnega prvaka. Šestkrat smo jih premagali.”

Nocoj ob 19.00 uri bo na sporedu zaključek slovenske hokejske klubske sezone v obliki finala državnega prvenstva med HK SŽ Olimpijo in HDD Sij Acroni Jesenicami. Finale se bo igral na dve dobljeni tekmi, današnji obračun bo v Podmežakli, četrtkov ki bo že odločilen, pa v Tivoliju. Pred začetkom finala pa se je za Sportal o nesmiselnosti tega finala razgovoril trener Olimpije Jure Vnuk.


Slovenska hokejska zveza je imela za igranje finala državnega prvenstva pripravljenih nekaj scenarijev. Državno prvenstvo je bilo namreč podrejeno sporedu v Alpski ligi. Potem ko se je igranje v finalu za Ljubljančane podaljševalo je bila HZS stisnjena v kot in na koncu je finale omejila zgolj na dve tekmi, ki se bosta odigrali ekspresno, zgolj v roku 48 ur. Nato bo že na vrsti reprezentančna akcija tako, da časa za izvedbo obračunov ne bo več.

Pri Ljubljančanih, ki so pred komaj dvema dnevoma slavili naslov prvaka Alpske lige se še pozna utrujenost, saj so v enajstih dnevih odigrali kar sedem tekem. O tem je spregovoril tudi Jure Vnuk. Po epski zmagi nad Pustertalom se mu zdi ekspresna izvedba finala državnega prvenstva “nehumana in nesmiselna”. “Devet mesecev smo bili pri vrhu, sezone je za nas praktično konec, a je v resnici še ni povsem, saj moramo z Jesenicami odigrati še ti dve nogometni tekmi. Naša zveza se je spomnila dveh tekem, kdo bo prvi na vasi. Nehumano in nesmiselno je igrati tako. Ne vem, zakaj ju moramo odigrati, mislim, da smo si v tej sezoni že zaslužili naslov državnega prvaka. Šestkrat smo jih premagali, neporaženi smo, oni so bili osmi v tej ligi. Ne vem, čemu je potreba po dveh nogometnih tekmah. Naj nam dajo odmor in bomo nato odigrali na štiri zmage, če se že gremo hokej,” je večne rivale in Hokejsko zvezo Slovenije za Sportal zbodel Jure Vnuk.

Olimpija je v tej sezoni res slavila na vseh šestih srečanjih z Železarji, vseeno pa bodo tokrat Jeseničani še posebej motivirani. “Polna dvorana je za vsakega od nas dodatna motivacija, posebno na Jesenicah, kjer navijači pripravijo peklensko vzdušje. Nekaj najlepšega je igrati pred veliko in glasno množico, kot je na Jesenicah. Navijačem obljubljamo, da bomo naredili vse za novo zvezdico. Ste naš šesti igralec na ledu,” se je na igranje v finalu ozrl jeseniški napadalec Tadej Čimžar, ki se vrača po poškodbi.

Kmalu po odigranem finalu bo veliko število hokejistov sedlo na letalo za Kazahstan, kjer jih pričakuje selektor Ivo Jan v boju za vrnitev med elito.

Avtor: Timotej Prosenc